Dwa tematy, po pierwsze czy na stanie WP są (lub były) magazynki bębnowe? I czy były one kiedykolwiek produkowane przez zakłady Łucznik?
Po drugie, czy któryś z Kolegów miał okazje używać magazynki 100-nabojowe firmy BETA C-MAG? Jakie są Wasze opinie? Ja nie miałem okazji się zapoznać osobiście.
Pomógł: 12 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Kwi 2005 Posty: 1055 Skąd: Kraków
Wysłany: 09-04-2005, 18:58
Magazynki bębnowe, owszem były, do produkowanego w Polsce 7,62 mm pistoletu maszynowego PPSz wz.41 oraz do 7,62 mm kbkm RPKS (ale ten w niewielkiej liczbie wraz z magazynkami bębnowymi był zakupiony w ZSRR). Z tego co się orientuję to FB Łucznik nigdy nie produkowała tego rodzaju magazynków.
A co do C-Magów firmy Beta, to testy w USARMY wypadły tragicznie. W Polsce zostały zamówione przez niektóre oddziały antyterrorystyczne policji. Na MSPO 2004 byłem skądinąd świadkiem wstępnego zamówienia dla jednego z nich. Przypadkiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum