Czy ktoś orientuje się jakie jednostki w Polsce uzywają magazynków bębnowych C-MAG? Widziałem je na jednej fotce z operatorami GROMU, ale nie jestem pewien.
Witam!
Z tego co wiem, to ZOA ma tez takie magazynki do G-36. na pokazie w wawie z okazji Swieta Policji widac bylo operatora z G-36, C-magiem, dwojnogiem i holo
Pozdrawiam
Robal2pl
P.S fajna strona - gratuluje, zycze powodzenia
no nie do konca. jest bardzo duzo zarzutow pod adresem tego magazynka. zaciecia itp. dlatego np. Amerykanie odchodza od jego uzywania (w Afganie zginal jakis zolnierz przez to ze amunicja zaciela sie w C-MAGu i oczywiscie rozpetala sie burza)
A ja mam pytanie : jam mam np. M-16 i beta mag podpiety do broni to czy zapasowe magazynki to zwykle 30-stki czy tez bety? (w tym przypadku -> specjalna kamizelka)
beta nadaje sie do karabinkow majacych pelnic role substytytu rkm - 3x tyle naboi mozna je wystrzelac bez obawy ze szlag trafi bron (of coz potem trzeba troche odczekac) bez straty czasu na zmiane magow.
tyle mojego
Robal2pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum