Miałem okazje popracować przy M2HB QCB.
Można zasilać z obu stron. Kwestia przełożenia części donośnika, zrobi to rusznikarz na kompanii albo sprytny użytkownik z instrukcją w ręku.
Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 1315 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 03-12-2011, 12:47
Punisher napisał/a:
Można zasilać z obu stron. Kwestia przełożenia części donośnika, zrobi to rusznikarz na kompanii albo sprytny użytkownik z instrukcją w ręku.
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-12-2011, 14:33
Punisher napisał/a:
Są wersje "alternate feed" z możliwością zmiany strony zasilania i są wersje "fixed left (right) feed" bez tej możliwości - te drugie są głównie stosowane na montażach zdwojonych używanych w Marynarce - takich jak ten ze zdjęcia powyżej.
Czyli odpowiedź na kangurze pytanie brzmi - zasadniczo tak, w pewnych wersjach przekładać można, ale do tego zdwojonego montażu stosowanego w Navy używa się specjalnych lewo i prawostronnych M2.
Pomógł: 12 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Kwi 2005 Posty: 1055 Skąd: Kraków
Wysłany: 22-12-2011, 15:23
Kangur napisał/a:
na szczęście! Tam musisz ustawić "chamber clertance" czy jakoś tak i jak to spierdolisz to KABOOOM!
Odległość zapory (dystans między tylnym ścięciem lufy, a powierzchnią czołową zamka) ustawiasz nie po zmianie sposobu podawania amunicji, ale po każdorazowej zmianie lufy. W większości obecnie używanych modeli za każdym razem po wymianie lufy następuje czasochłonne dobieranie odpowiedniej odległości zapory, przez wkręcanie i wykręcanie lufy. Tyle tylko, że nic tam nie eksploduje - za mała odległość zapory może uniemożliwić zaryglowanie, a zbyt duża powodować nadmierne wysuwanie się łuski i jej pękanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum