Wysłany: 13-05-2011, 11:50 Trudne przesłuchanie żon bin Ladena. Wrogo nastawione do USA
Trzy żony Osamy bin Ladena, są przesłuchiwane na terenie Pakistanu, przez oficerów z USA, pod nadzorem pakistańskich służb specjalnych - informuje CNN.
Wszystkie trzy kobiety były przesłuchiwane razem. Według doniesień, ich nastawienie w stosunku do Amerykanów, było bardzo wrogie. W imieniu całej grupy odpowiadała najstarsza z trzech żon Osamy bin Ladena.
Członkowie służb specjalnych z Pakistanu byli obecni w pokoju, razem w oficerami armii Stanów Zjednoczonych. Amerykanie początkowo chcieli przesłuchiwać żony osobno, aby móc ewentualnie wychwycić wszelkie niezgodności w ich zeznaniach.
Władze zarówno USA, jak i Pakistanu podają, że przesłuchania nie wniosły żadnych nowych informacji do śledztwa. Tłumaczą się jednak tym, że to dopiero początkowe fazy przesłuchań.
Czy 10 lat wojny było tego warte? – podyskutuj w debacie
Najmłodsza z trzech żon Osamy bin Ladena, 29-letnia Amal Ahmed Abdulfattah z Jemenu, została postrzelona w nogę, kiedy 2. maja oddział SEALS zaatakował posiadłość terrorysty. Dwie pozostałe żony to Khairiah Sabar znana także jako "Umm Hamza" oraz Siham Sabar vel. "Umm Khalid".
"Wyhodowali go na własnej piersi" - opinie internautów po śmierci Osamy bin Ladena
To są trzy z pięciu żon przywódcy Al-Kaidy. Łącznie wydały na świat co najmniej 20 dzieci, w tym 11 synów, z których jeden został zabity w trakcie nalotu Stanów Zjednoczonych na posiadłość bin Ladena.
Po śmierci terrorysty cała jego rodzina pozostała w domu w Abbottabat. Od tamtej pory Stany Zjednoczone ubiegały się o możliwość ich przesłuchania, wymagało to konsultacji z władzami Pakistanu.
Stosunki między Pakistanem, a Stanami Zjednoczonymi, są obecnie zaostrzone. Władze pakistańskie mają pretensje do USA, że nie wiedziały nic o planowanej misji zabicia Osamy bin Ladena. Jednak wyraziły zgodę na to, żeby odbyły się przesłuchania, ponieważ chciały oczyścić się z podejrzeń, że ktokolwiek na terenie Pakistanu mógł pomagać Osamie bin Ladenowi.
Wysłany: 13-05-2011, 13:20
Niesamowite! Co za sensacyjna wiadomość!!! Wrogo nastawione do USA! Patrz pan kto by pomyślał - wszyscy byli przekonani, że rzucą się w ramiona amerykańskich żołnierzy krzycząc NASI BOHATERZY, a tu taki klops! Na jakim świecie przyszło mi żyć... Niektórzy nie lubią USA... Jak tak w ogóle można?
PS. Kangur - gratuluje. Dostajesz ode mnie tytuł "Najgorzej kopiującego newsy człowieka(?) na forum". Jak zwykle brak źródła, jak zwykle nie usunięte prawdopodobnie linki ze środka tekstu. Ty to masz "stajla"!
Weź mnie zastąp - nie jest trudne, od 5lat wklejam co ciekawsze wątki z ONET.PL, już mnie cyfra blokuje i dostaje torsji, ale lekarz powiedział ze mam to traktować jako rodzaj terapii, więc here we are.
Poważnie, jak będę żył ze świadomością że Ty wkleisz wszystkie newsy poprawnie to będzie to konkretna pomoc, a ja sobie wezmę wolne, świat stanie się lepszym miejscem.
Pomógł: 12 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 1026 Skąd: Prusy Wschodnie
Wysłany: 17-05-2011, 16:55
Bure suki wychowane w ich wartościach, przekonaniach i mentalności są przekonane, że mąż jest dobry, a my jesteśmy źli. Ja na ich miejscu sprzedałbym im po liściu. nic im za to nie zrobią, na chyba, że Pakistańczycy powyrywają paznokcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum