Dzięki za odp. Co mają przyczepione do kolb, bo ze zdjęcia raczej nie wyłapie? Cóś jak staza u jednego...?
PS. Panowie ale co to za dowolność i brak ujednolicenia? Każdy ma inaczej! Tak nie może być! Co to za dowolność? To ma być wojsko? To nie do pomyślenia
- opatrunki osobiste (może i staza? Chociaż CATy to zazwyczaj czarne są)
- lightsticki w foliach
Świetliki w folii? Hm.. Raczej powinny być bez. No chyba, żeby nie świeciły w razie przypadkowego ich złamania. U przewodnika psa wygląda to na stazę (przynajmniej mi się tak kojarzy). Może akumulatorki, "długopisowe' wyrzutnie flar?
Ma ktoś wiedzę?
- opatrunki osobiste (może i staza? Chociaż CATy to zazwyczaj czarne są)
- lightsticki w foliach
Świetliki w folii? Hm.. Raczej powinny być bez. No chyba, żeby nie świeciły w razie przypadkowego ich złamania. U przewodnika psa wygląda to na stazę (przynajmniej mi się tak kojarzy). Może akumulatorki, "długopisowe' wyrzutnie flar?
Ma ktoś wiedzę?
Lighsticki nosi się w folii, bo przy działaniu promieni słonecznych mogą po jakimś czasie przestać działać - tak słyszałem.
Ostatnie zdjęcie (nie "forever alone" tylko Żołnierz bez nogi) - znana jest historia tego faceta? Ewentualnie informacje nt. gdzie służył przed wypadkiem, jak wygląda sytuacja jego nogi (ile stracił, jaką ma protezę) i gdzie służy oraz z jakim skutkiem teraz (jak mu się nowa noga sprawuje w sensie).
Zbieram informacje na temat tych nowoczesnych protez w użyciu przez wszelkich Żołnierzy Spec. Przez.
Przy okazji - już jest przyzwolenie społeczne na wypowiadanie swoich myśli za pomocą tzw. "reactional pictures"?
_________________ Co się tu dzieje, na Litość BOSKĄ!
Pomógł: 4 razy Wiek: 12 Dołączył: 30 Gru 2005 Posty: 905 Skąd: daleko od ukochanej
Wysłany: 15-08-2011, 17:51
Saga napisał/a:
Pamiętam jeszcze takiego Zielonego Bereta bez nogi.
Kilku przewinęło się przez media. Jak poszukasz na stronie USASOC znajdziesz art. opisujące jednego co ukończył kurs instruktorski w szkole snajperów (SFSC) a inny kurs jump masterów.
_________________ "When the hour of crysis finally arrives, remember that 40 selected men can shake the world..."
Yasotay
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
nie, chuj, teraz będę Wam wklejał tylko fotki i moje kretyńskie komentaże, cyfra blok na pisanie:
Może któreś nas rozbawią. Na razie słabo Ci wychodzi. Fotek nie wklejaj, bo tylko zaśmiecają forum. Szału nie oczekuję. A kretyńskie ...? Innych się nie spodziewałem.
Kangur napisał/a:
Co Tyler przykleił by do kolby swojego HK?
Skoro przywołujesz przykład Tylera, to chyba wiesz, co robisz?
Myślę, że może mu się zawinąć pod taśmę jego własny chuj z oboma jajami albo przynajmniej napletek bez sera. Ty Kangur wiesz przecież lepiej. Ja.....
tylko oczekuje normalnej odpowiedzi
Pozdro
synek napisał/a:
ten przewdonik to mial chyba worki na psie odchody, w razie gdyby przytrafilo mu sie wychodzic z psem w parku
Skoro nie doceniasz pracy naszych mniejszych przyjaciół PSÓW, to jesteś .... resztę CI dopowiedzą koledzy z ASG i operatorzy butli ciśnieniowych i akumulatorków Energizer.
Ich słuchaj/wielki będziesz
mialem paru znajomych psiarczykow i nigdy im nie przeszkadzalo moje poczucie humoru o_O
ale skoro poczules sie urazony to pewnie wypadaloby zebys uslyszal z moich ust przeprosiny
Przepraszam
P.S. nie wiem co miales na mysli kropkujac, ale skoro ugryzles sie w jezyk i ironicznie nawiazales do specjalistow z gornych polek to pewnie nie miales nic przyjemnego.
P.P.S jezeli masz mocne parcie na pecherz zeby sie dowiedziec co oni na tych kobalach maja, to moge zaciagnac jezyka u ktoregos z moich znajomych, moze nie sa to spejcalisci ASG ale swoje tam moga wiedziec :-)
Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Maj 2010 Posty: 88 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-08-2011, 10:34
Ja tam na swojej cywilnej wersji mam AFG, Surefire G2, MIAD Grip jedyne co by sie przydalo to dluzsze szyny ris... Z tego co mi wiadomo moze beda dostepne 11" pod koniec roku.
ehhh bolt, nie wyczules sarkazmu :D
mialem paru znajomych psiarczykow i nigdy im nie przeszkadzalo moje poczucie humoru o_O
A no widzisz. Posty nie zawsze oddają prawdziwego sensu wypowiedzi i czasem mogą być napisane lub/i zrozumiane w niewłaściwy sposób, więc spoko luz już. Takie są minusy forów. Ja też przepraszam i ... tematu nie było.
synek napisał/a:
P.P.S jezeli masz mocne parcie na pecherz zeby sie dowiedziec co oni na tych kobalach maja, to moge zaciagnac jezyka u ktoregos z moich znajomych, moze nie sa to spejcalisci ASG ale swoje tam moga wiedziec :-)
A no dlatego, żeby była przeciwwaga dla gogli NV, które nie są superlekkie. Niektórzy mocowali tam magazynki do pistoletu i inne odpowiednio ciężkie elementy. Nawet na MICHu, jak masz zamocowane MU-3, to i tak leci on do przodu pomimo mocnego zaciągnięcia pasków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum