Wiek: 25 Dołączyła: 15 Mar 2010 Posty: 37 Skąd: Śląsk/Zielona Góra
Wysłany: 15-04-2011, 14:14 SAS - OPERACJA FLAVIUS GIBRALTAR 1988 rok
Witam,
od razu powiem, że jestem kobietą i nie jestem specjalistką w sprawie formacji SAS,no ale na temat. Jestem w trakcie pisania pracy dyplomowej o Irlandii Północnej, niestety stanęłam w miejscu gdyż potrzebuje 3 artykułów z czasopisma MMS Komandos, które opisują właśnie operacje "Flavius" na Gibraltarze 6 marca 1988 roku. Dodam, że już szukałam tego czasopisma w archiwum,, czytelniach, bibliotekach. Panowie moja prośba brzmi,czy przez przypadek któryś z Was nie posiada tej prenumeraty ? Konkretnie chodzi mi o numery z 1996 i 1998 roku.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc
Małgosia
_________________ Dziesięciu ludzi działających razem mogą sprawić, że zadrży sto tysięcy rozproszonych...
Któreś z tych numerów powinienem mieć, jak sprawdzę dam znać na pw.
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Wysłany: 15-04-2011, 15:18
Robal2pl napisał/a:
Któreś z tych numerów powinienem mieć, jak sprawdzę dam znać na pw.
Pozdr
Robal2pl
Dzięki boski jesteś :d
Szczegółowo to chodzi mi o te artykuły :
1) CHLOUPEK IRENEUSZ: Operacja "Flavius". Antyterroryzm. Gibraltar'88. Komandos 1996 nr 12, s. 13-15.
2) W imieniu prawa? Antyterroryzm. Komandos 1996 nr 10, s. 8-10.
3) Zabójcy z SAS? Antyterroryzm. Gibraltar'88. Komandos 1996 nr 11, s. 22-24.
4) CHLOUPEK IRENEUSZ: Tajna wojna w Ulsterze. Irlandia Północna. Część I. Komandos 1998 nr 4, s. 46-50.
5) Nagła riposta. Akcje specjalne. SAS. [Przez](CH). Komandos 1994 nr 10, s. 10-11.
6) CHLOUPEK IRENEUSZ: Tajna wojna w Ulsterze. Irlandia Północna. Cześć II. Komandos 1998 nr 5, s. 20-21.
Czekam na wszelką pomoc.
Pozdrawiam
_________________ Dziesięciu ludzi działających razem mogą sprawić, że zadrży sto tysięcy rozproszonych...
Pomógł: 3 razy Wiek: 29 Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 17 Skąd: z betonowego lasu
Wysłany: 15-04-2011, 15:29
witam
posiadam te nr komandosa.niestety jestem teraz na wyjezdzie i moge pomoc dopiero po 17 maja.jezeli do tego czasu nie bedziesz miala to daj znac i sprawe zalatwimy.
pozdrawiam
W książce "Grom. Siła i Honor" generał Petelicki opisuje szefa brytyjskich sił specjalnych, Cedrica Delves'a, który w 1988 dowodził akcją SAS w Gibraltarze. Strona 184.
Wysłany: 15-04-2011, 20:37
Ravage napisał/a:
Polecam też literaturę w postaci Steve Craford "Encyklopedia Sił Specjalnych: SAS", jak też Mark Urban "Big Boys' Rules".
Wiem, że u Crawforda jest o SAS-ie lecz tradycyjnie już nie ma jej na Uczelni...Ale postaram się zdobyć ją w inny sposób :D
[ Dodano: 15-04-2011, 20:38 ]
Mack PL napisał/a:
W książce "Grom. Siła i Honor" generał Petelicki opisuje szefa brytyjskich sił specjalnych, Cedrica Delves'a, który w 1988 dowodził akcją SAS w Gibraltarze. Strona 184.
I masz kolejny przypisik;-)
Za tą informację gorąco dziękuje już sobie zapisuję tą pozycję.
Wysłany: 05-05-2011, 12:47
Rafi napisał/a:
Witaj, mam w/w numery komandosa, daj znać czy jeszcze potrzebujesz. Jeśli tak zrobię skany i Ci podeślę.
Witaj
przepraszam, że dopiero teraz odpisuje lecz miałam na głowie sprawy organizacyjne związane z konferencją... No ale już jestem, nadal potrzebne mi są artykuły o których mowa, więc jeśli będziesz tak dobry to proszę zeskanuj je dla mnie
Wysłany: 03-10-2011, 16:43
Panowie w lipcu zapomniałam napisać, że się broniłam, ale to chyba ze stresu zapomniałam, no i chciałam się pochwalić, iż obroniłam się na magiczną 5 -tkę. Dziękuje Wam bardzo za pomoc
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Najlepiej (najwygodniej) pociągnąć dotychczasowe tematy - ale nie jest to zasadą. W razie potrzeby - pisz, coś się wymyśli
Wysłany: 09-10-2011, 20:03
Jasne że się odezwę, nie wiem czy promotor mi pozwoli na kontynuację, chociaż na politologii pewnie pociągnę o IRA coś bo nikt mnie nie zna. A z historii myślałam coś o Amnesty International lub coś z PRL-u jakąś może antyklerykalną pracę ;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum