Wysłany: 06-07-2010, 11:10 Ludwik (Louis) Jurkowlaniec - zbieram informacje
Poszukuję wszelkich śladów i informacji nt. weterana wojny wietnamskiej, polskiego pochodzenia Louisa (Ludwika) Jurkowlańca. Mam już tego trochę (jakieś wycinki z gazet, linki do stron internetowych, wywiad radiowy), ale to na 100% nie wszystko - jeśli ktoś coś trafi, zachęcam do zapostowania w niniejszym wątku.
Bardzo chętnie nawiążę kontakt z posiadaczami programu dokumentalnego zrobionego chyba przez TVP pt. "Trafiony" na jego temat (jak nagrywałem to zabrakło na kasecie miejsca w momencie gdy mówi coś w stylu "czyjś syn, może ojciec").
Pozdrawiam!
_________________ Co się tu dzieje, na Litość BOSKĄ!
Czyli tradycyjne "olewanie" przez "instytucyje publiczne" obywateli. Czemu mnie to nie dziwi??
Jeszcze jedna myśl. Ambasada Stanów Zjednoczonych. Może oni mają jakieś materiały (bo i prowadzenie wymiany kulturalnej oraz wspieranie badaczy to jedne z zadań ambasady).
Ewentualnie jakieś towarzystwa przyjaźni polsko-amerykańskiej (w Gdańsku jest np biblioteka amerykańcska "American Corner" przy bibliotece wojewódzkiej).
A jak skończysz podzielisz się wynikiem pracy??
_________________ "Zresztą nieważne. Jest jak jest lepiej nie będzie. Potrenujemy."
Sierżant T. Tomczak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum