Wysłany: 21-05-2011, 16:22 Basic Underwater Demolition SEALs Training Course zwany BUDS
Witam,
Na początku chciałbym sie przywitać, jestem tu nowy a to mój pierwszy post
od pewnego czasu regularnie odwiedzam i śledze Specops.
Pragnę sie z wami podzielić ciekawym materiałem o szkoleniu żołnierzy U.S Army/Navy na przyszłych operatorów Navy SEALs, ukazuje on zmagania Klasy 234 podczas tytulowego kursu BUDS.
Według mnie przyjemnie się ogląda widać że szkolenie w tym materiale nie jest reżyserowane na potrzeby telewizji (w jakimś minimalnym stopniu napewno) możemy zaobserwować jak najbardziej realne "zjazdy" żołdaków których organizmy poprostu nie dały sobie rady po, załóżmy 4 dniach minimalnego wypoczynku i maksymalnego wysilku fizyczno/psychicznego.
P.S : Jeżeli ktoś przedemną zamieścił ten materiał na specopsie to najmocniej przepraszam ale szukalem dosyć dokładnie i nic nie znalazłem.
Poniżej zamieszczam odcinki i party, życze miłego oglądania
Pomógł: 4 razy Wiek: 12 Dołączył: 30 Gru 2005 Posty: 905 Skąd: daleko od ukochanej
Wysłany: 21-05-2011, 20:04 Re: Basic Underwater Demolition SEALs Training Course zwany
hooligang napisał/a:
Według mnie przyjemnie się ogląda widać że szkolenie w tym materiale nie jest reżyserowane na potrzeby telewizji (w jakimś minimalnym stopniu napewno) możemy zaobserwować jak najbardziej realne "zjazdy" żołdaków których organizmy poprostu nie dały sobie rady po, załóżmy 4 dniach minimalnego wypoczynku i maksymalnego wysilku fizyczno/psychicznego.
Każdy materiał usakcjonowany przez US Navy jest wyreżyserowany. Zadaj sobie pytanie "co się działo gdy nie było w pobliżu kamer?" To nie Big Brother, SPECWAR ostrożnie pokazał to co chciał pokazać - czyli pewien wycinek z procesu wcielania do Teamów.
Materiałciekawy, ale to nadal pewien punkt widzenia ich rzeczywistości.
Co do 'przyjemności' to tego akurat nie rozumiem....
Btw, niektórzy z tego materiału już odeszli z floty, jeden nabawił się białaczki a inny chyba zginął....takie życie....
_________________ "When the hour of crysis finally arrives, remember that 40 selected men can shake the world..."
Yasotay
Wysłany: 21-05-2011, 22:41
Czołem,
Dzięki za zainteresowanie się tematem.
Co do wyreżyserowania oczywiście przyznaje rację chodziło mi tylko o to że
dostają tam nieźle po dupie podczas tych 2 tygodni i piekielnego tygodnia (Hellweek)
potem czekają ich jeszcze docelowe podstawowe lub też nie kursy nurkowania (zresztą polecam zobaczyć samemu) widziałem kilka podobnych materiałów ale były to raczej w 80% reality show, brano tam zwykłych cywili i przechodzili oni szkolenia OPARTE na metodach S.A.S.
Co do "przyjemności" w oglądaniu - Mnie motywuje między innymi to kiedy widzę że ktoś daje z siebie maksimum, nieważne czy na treningu, w wojsku czy w jakiejkolwiek innej dziedzinie życia.
Pozdrawiam wszystkich!
P.S Tak jak obiecałem, jeszcze dzis wrzuce pozostałe odcinki jeżeli jest ktoś zainteresowany!
Pomógł: 4 razy Wiek: 12 Dołączył: 30 Gru 2005 Posty: 905 Skąd: daleko od ukochanej
Wysłany: 21-05-2011, 22:53
hooligang napisał/a:
Czołem,
Co do wyreżyserowania oczywiście przyznaje rację chodziło mi tylko o to że
dostają tam nieźle po dupie podczas tych 2 tygodni i piekielnego tygodnia (Hellweek)
potem czekają ich jeszcze docelowe podstawowe lub też nie kursy nurkowania (zresztą polecam zobaczyć samemu)
Na tym to chyba polega prawda? dla tego w innych formacjach zwie się to 'selekcją'.
hooligang napisał/a:
widziałem kilka podobnych materiałów ale były to raczej w 80% reality show, brano tam zwykłych cywili i przechodzili oni szkolenia OPARTE na metodach S.A.S.
Do SEALs też startują maynarze praktycznie z cywila (po podpisaniu kontraktu SEAL ich stażw Navy jest bardzo krótki nim trafiają do Coronado)
hooligang napisał/a:
Co do "przyjemności" w oglądaniu - Mnie motywuje między innymi to kiedy widzę że ktoś daje z siebie maksimum, nieważne czy na treningu, w wojsku czy w jakiejkolwiek innej dziedzinie życia.
Formoza przyjmuje, sam możesz zostać Frogmanem
Zamiast oglądąć możęsz to robić, a i kontakt z żabami też pewnie mają nie mały.
A goście z zagranicy mają możliwość startować w BUD/S, kilku też doczekało się własnego 'orła' na piersi.
Ale zgadzam się, serial trochę działa na wyobraźnię i motywuje człowieka ;)
_________________ "When the hour of crysis finally arrives, remember that 40 selected men can shake the world..."
Yasotay
Wysłany: 22-05-2011, 00:24
Wybaczcie panowie, ale nie doszedlem jeszcze jak cytowac wypowiedzi na forum.
Więc co do Formozy mam to caly czas na uwadze ale sprawa z maturą stoi narazie na przeszkodzie więc nie podlega to raczej dyskusji, tak na marginesie mój dobry znajomy - bardzo dobre warunki i kondycja fizyczna oraz wyższe wykształcenie - próbował sił w Formozie ale odrzucili go ze względu na ZSW? tak mi conajmiej opowiadał.
Generalnie póki nic mi sie uda w tym kierunku zamierzam chociażby w tym roku zrobic podstawowy kurs PADI ot tak poprostu dla siebie
Ale nie na temat, więc wstawiam poniżej pozostałe odcinki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum