Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 632 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 22-01-2010, 07:43
Wypowiedz dowódcy 50 sek:
Cytat:
Czy my wymienimy ją na broń palną gdzie będziemy strzelali z ostrej amunicji nie zrobi to na nas najmniejszego wrażenia z tego względu że wiem gdzie tam jest zabezpieczenie do przeładowania jak celować i tak dalej
Jeżeli faktycznie jest to oficer WP to świadczy tylko o tym jacy debile potrafią pracować w wojsku.
Nie wspominając już o tym że chłop nie potrafi się nawet wysłowić.
_________________ if the force does not mean we pass the argument to the argument of force
0:10, 0:16 - trochę hałasu, dymu, zamieszania i wystrzelają się nawzajem jak kaczki, nie wiem po cóż idąc grupą 9 osób jeśli dobrze widzę, Ci z tyłu dosłownie celują w plecy kolegom z przodu, nie wspominając o zabezpieczeniu tyłów. Dwie jednostki krótkiej (2.34) mówią też same za siebie. Nie ma co krytykowac, nie ma co sie rozwodzic na ten temat, fajnie że ludzie coś robią i ja osobiście to pochwalam, ale kiedy ktoś za dużo gada na swój temat, a przede wszystkim używa stwierdzenia:
Cytat:
"Czy my wymienimy ją na broń palną gdzie będziemy strzelali z ostrej amunicji nie zrobi to na nas najmniejszego wrażenia z tego względu że wiem gdzie tam jest zabezpieczenie do przeładowania jak celować i tak dalej"
To cóż, w tym momencie patrząc na to z perspektywy operowania bronią palną z ostrą amunicją, śmiem twierdzic, że na mnie zrobiło by to spore wrażenie, gdyby sobie nawzajem czegoś nie odstrzelili. Mam dziwne wrażenie, że nie czuł bym się bezpiecznie idąc z przodu, ani nie był bym pewny za kolegów, a to chyba jedna z ważniejszych rzeczy.
Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 1206 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 24-01-2010, 19:30
Pomijam ich stronę taktyczną, bo nie są ani żołnierzami ani żadnymi operatorami, więc nikt od nich nie wymaga niczego.
Ale ten Pan na filmiku jest zwykłym nieumiejącym wysłowić się neandertalem. I nie dziwie mu się, że nosi kominiarkę.
Czy my wymienimy ją na broń palną gdzie będziemy strzelali z ostrej amunicji nie zrobi to na nas najmniejszego wrażenia z tego względu że wiem gdzie tam jest zabezpieczenie do przeładowania jak celować i tak dalej
Chętnie bym to zobaczył. Te wybite jedynki i wyłupane oczy zamkiem od pistoletu:) I ta celność na poziomie zero:D
Co ciekawe dowódcą tej grupy jest zawodowy porucznik z rozpoznania.
Skąd ? Bo ja jakoś nie kojarzę a trochę czasu miałem przyjemność bywać w tamtym rejonie...
B_A, nie będę rzucał nazwiskami i numerami JW na internecie, nawet mimo tego, że są to informacje ogólnodostępne... Wybacz, ale mam taką zasadę. Poszukaj sobie (Jednostka Strzelecka Ełk) - może gdzieś nawet się pochwalił, w której JW pracuje. Ja za niego tego nie zrobię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum