Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 690 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 26-12-2011, 13:43 Uzbrojeni napastnicy wkroczyli do Starostwa
Cytat:
Uzbrojeni napastnicy wkroczyli do Starostwa, terroryzując pracowników, chcąc ich najprawdopodobniej nawet pozbawić życia. Nie stawiają konkretnych żądań.
Padają strzały.
Są ranni.
W pewnym momencie do akcji wkraczają specjalnie wyszkoleni i wyposażeni policjanci – napastnicy zostają unieszkodliwieni.
Pracownicy Starostwa zostają ewakuowani przed budynek. W pogotowiu czeka karetka.
Wybucha pożar. Z kolei do akcji wkraczają strażacy. Ewakuują na noszach rannych i gaszą ogień.
Spokojnie … to tylko ćwiczenia.
Wydział Zarządzania Kryzysowego Starostwa zorganizował wspólnie z Wydziałem Realizacyjnym KSP, policją z Wołomina , która zabezpieczała teren, oraz PSP w Wołominie ćwiczenia dot. reakcji pracowników na akt terroru, na kanwie wydarzeń do których dochodziło w ostatnim czasie na świecie i w Polsce. W założeniu miały być to ćwiczenia jak najbliżej realiów.
Ćwiczenia się kończą, pracownicy wracają do swoich pokoi. Na Sali konferencyjnej, w obecności zgromadzonych przedstawicieli władz samorządowych i Starosty Piotra Uścińskiego (którzy byli także świadkami i uczestnikami wydarzeń) omawiany jest przebieg ćwiczeń.
I tu sie szanowni forumowicze mylicie bo z tego co mi wiadomo to cale wydarzenie mialo tzw. "rece i nogi" i rzeczywiscie bylo cwiczeniami a nie pokazem.
dlaczego nie zrobiono ćwiczeń np na obiektach jakiejś elektrowni czy zapory... zadzwonię do sołtysa może u niego na stodole jakieś ćwiczenia zrobią razem z posterunkowym
_________________ BOŻE CHROŃ MNIE OD PRZYJACIÓŁ, Z WROGAMI SAM SOBIE PORADZĘ
Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 1313 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 26-12-2011, 20:49
Świtek napisał/a:
No OK, ale dlaczego Starostwo Powiatowe?
A dlaczego biuro PiS? A dlaczego kryminał pod Łodzią? A dlaczego osiedle domków jednorodzinnych w Rybniku? A dlaczego Utoya? Ktoś wyłożył na to hajs i uznał, że to miejsce albo ten scenariusz będzie pasować.
dlaczego nie zrobiono ćwiczeń np na obiektach jakiejś elektrowni czy zapory... zadzwonię do sołtysa może u niego na stodole jakieś ćwiczenia zrobią razem z posterunkowym
Biedny chłopie jesteś policja za młodu widać cię biła:)
hehehe nie miała tej przyjemności... miałem to szczęście być zawsze fair wobec prawa
[ Dodano: 26-12-2011, 23:55 ]
...a poza tym jak Ty możesz tak brzydko o policji mówić... że bije??? policja??? przecież to urząd szanujący prawa człowieka... oj nie ładnie nie ładnie
_________________ BOŻE CHROŃ MNIE OD PRZYJACIÓŁ, Z WROGAMI SAM SOBIE PORADZĘ
Wysłany: 27-12-2011, 22:54
tauzen napisał/a:
koala napisał/a:
tauzen napisał/a:
hehehe nie miała tej przyjemności... miałem to szczęście być zawsze fair wobec prawa
[ Dodano: 26-12-2011, 23:55 ]
...a poza tym jak Ty możesz tak brzydko o policji mówić... że bije??? policja??? przecież to urząd szanujący prawa człowieka... oj nie ładnie nie ładnie
nie bije tylko poucza sie mówi he he
_________________ walka z betonem jest trudna....ale możliwa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum