Wysłany: 31-05-2011, 15:26 Terroryści zaatakowali. Na szczęście na niby
Podłożyli ładunek wybuchowy w tramwaju i uprowadzili autobus miejski. Wzięli zakładników, których odbiła policja z antyterrorystami. Wszystko to na szczęście "na niby" - w ramach ćwiczeń przed zbliżającym się Euro 2012.
- Na stogach słychać strzały w lesie - alarmował nas czytelnik, pan Piotr.
- W tramwaju na Stogach znaleziono bombę - pisał pan Wiktor.
Na szczęście zarówno strzały, jak i bomba, były jedynie elementami ćwiczeń, jakie we wtorek odbyły się na Stogach. Oprócz gdańskich policjantów i antyterrorystów, w symulacji ataku terrorystycznego udział wzięły też służby ratunkowe oraz gdański ZKM. Wszyscy mogli sprawdzić, czy są dobrze przygotowani do działań w obliczu realnych zagrożeń.
Witam, mam pytanie odnośnie sprzętu jakim można zobaczyć w przytoczonym materiale.
Czy część operatorów używa hełmów MSA ACH TC 2002, zestawów aktywnej łączności MSA Supreme Pro (tylko nie wiem który dokładnie model, czy mógł by ktoś wskazać jeden z poniższego linku lub jakiegoś innego?)
http://www.talkingheadset...-cc-supreme.php
Oraz czy to są gogle ESS NVG oraz Bolle X800?
Byłby wdzięczny za potwierdzenie moich przypuszczeń lub napisanie w czym się pomyliłem. Z góry dziękuje.
Catch22 dzięki za pomoc poszukałem informacji co do hełmów i wychodzi że są to hełmy typu TC 3002 a firma która dostarczyła je Policji to Rabintex model RBH 303 AU LW zgadza się?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum