Poszukuje chetnych na zgrupowanie spadochronowe. Chodzi tu zarowno o osoby po podstawowym kursie jaki i przed nim. Wstępne szacunki to: koszt szkolenia ok.350 zl (3 skoki), bez badan, skoki pojedyncze okolo 30 zl (nie wiem czy nie trzeba bedzie się zapisać do sekcji spadochronowej -ok. 150 zł) zeby dalej skakac po kursie, ale to jest do dogadania. Termin- do dogadania ale początek wakacji bylby najlepszy. Jeżeli zbierze sie grupa okolo 15 osob, bedzie mozliwosc wykonywania desantow z Antka. Spadaki, jakie tam na razie maja to L2 Kadet. W przerwach miedzy skokami mozemy podzialac, jezeli bedzie to konkterna ekipa, zapraszam zajmujacych sie zielona taktyka. Miejsce to prawdopodobnie Zamość.
Jeśli miał bym zapłacone wpisowe w innym aeroklubie to pojedynczy skok w zamościu miał bym po cenie komercyjnej ?
A mnie sie osłyszało że okragłe spadaki ponoć juz wychodzą z urzytkowania z powodu przeterminowania ?
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 08 Lut 2005 Posty: 447 Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-04-2005, 19:56
Ten post kumpel umiescil z mojego konta grzecznosciowo. Wszelkie pytania zadawaj na maila powyzej.
IGL [Usunięty]
Wysłany: 05-05-2005, 10:24
Hmm.... jesli juz to bym proponowal aeroklub podkarpacki z siedziba w krosnie. Polecam-sam w nim latam na szybowcach.
Skoki mozna wykonywac z 2 (od lipca pewnie 3) AN 2 oraz z 2 samolotow PZL 104 Wilga. Cena to 350 zlotych, kurs trwa 3-5 dni termin do uzgodnienia. Z noclegiem tez nie ma wiekszego problemu. Od tego sezonu nie bedzie juz skokow na okraglych czaszach tylko na "skrzydelkach" z powodu zuzyca i nie przedluzenia dla nich przez Urzad Lotnictwa Cywilnego atestow.
Zeby skakac z antonowa wystarczy 12 osob (tyle mozna brac max), ale u nas jak jest i 10 mozna skakac. Zreszta liczba to najmniejszy problem bo u nas zawsze jest masa spadochroniarzy. Dla nas moze byc i 1 spadochroniarz:D Cena skokow zalezna od wysokosci i wynosi od 30(1500m) zlotych do nie wiem ilu(mowimy o skokach na kulubowych czaszach)
A sokol ja nie wiem na jakiej zasadzie wy macie zamiar skakac bez badan?? Na dziko?? Badania sa obowiazkowe w GOBLLu we wrocku albo w LIMie w Krakowie. Cena badan okolo 100-150 zl(ze skierowaniem ale to dostaniecie w kazdym aeroklubie). Takich skokow na dziko odradzam (chyba ze tandemy) bo ULC sie do was przywali pare lat wtedy bez skokow na pewno o ile nie do pierdla.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum