Poza tym taka realizacja to nie dostarczenie pizzy - przyjechał, wziął, pojechał. Czasem w najbliższej okolicy celu czeka się w samochodzie wiele godzin.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 321 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 19-07-2009, 21:38
a zasadzki? jeżeli figurant przyjdzie we wskazane miejsce później niż założono to mają iść do żabki żeby kupić wodę mineralną??
Za dużo telewizji Panowie, tylko tam realizacje trwają sekundy....
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 632 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 19-07-2009, 22:03
cahir79 napisał/a:
a zasadzki? jeżeli figurant przyjdzie we wskazane miejsce później niż założono to mają iść do żabki żeby kupić wodę mineralną??
Za dużo telewizji Panowie, tylko tam realizacje trwają sekundy....
Tylko w takich przypadkach większość czasu spędza się wpojeździe gdzie jest miejsce na to żeby posiadać butelę wody, oczywiście posiadanie camelbaga jest bardzo przydatne jeżeli sie ma spędzić jakiś czas na zabezpieczeniu czy w trakcie prowadzenia jakiś dłuższych działań w terenie.
_________________ if the force does not mean we pass the argument to the argument of force
Wiek: 34 Dołączył: 30 Maj 2008 Posty: 258 Skąd: piaseczno
Wysłany: 19-07-2009, 23:50
HR napisał/a:
Chodziło mi o przykład tego, że realizacja może potrwać znacznie dłużej niż zakładano.
masz rację, ale wydaje mi się, ze temat Magdalenki można poruszać przy róznych dyskusjach, ale nie (tak jak tutaj) w przypadku "Użycia camelbacka w działaniach pododdziałów AT w Polsce w latach 2003-2009"
Nie wiem jak pierwszy gość, ale reszta wygląda na ZOS
I wanna be like 2305 operator!!!
[ Dodano: 20-07-2009, 10:14 ]
Juszi napisał/a:
A czy mogę zapytać o sens brania camelbacka do odbijania zakładników/zatrzymania niebezpiecznego przestępcy? Kiedyś na stronie policja.pl był filmik ze szturmu na mieszkanie w bloku, jeden z f-szy biegł z camelbackiem na plecach. Tu na jednym zdjęciu jest podobnie. Aż tak gorąco tam było?
A moze chłopu sie nie chciało gfo odczepiać. Bo treningi trwaja cały tydzień a na akcje sie jeżdzi rzadziej nie?
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 581 Skąd: z samego dna
Wysłany: 24-07-2009, 19:45
Cytat:
A czy mogę zapytać o sens brania camelbacka do odbijania zakładników/zatrzymania niebezpiecznego przestępcy? Kiedyś na stronie policja.pl był filmik ze szturmu na mieszkanie w bloku, jeden z f-szy biegł z camelbackiem na plecach. Tu na jednym zdjęciu jest podobnie. Aż tak gorąco tam było?
Ale tak fajniej się komponuje w kadrze
Cytat:
"Użycia camelbacka w działaniach pododdziałów AT w Polsce w latach 2003-2009"
Nie rozumiem czemu się czepiacie chłopa. Jak laski zakładają na siebie kilogramy świecidełek, szmat i innego badziewia to każdy się ślini a tu koleś lubi fajnie wygłądać... to nie grzech każdy ma w sobie tą próżność
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 581 Skąd: z samego dna
Wysłany: 01-08-2009, 20:11
Przyznajcie jednak, że gdyby Bruce Wilys grając w Szklanej Pułapce miał wygląd Piotra Kraśko Z TVP albo zamiast Lindy w Psach byśmy zobaczyli na ekranie Tomka Kamela to oba klasyki by nieco straciły fanów.
Jak sie ma dużo czasu to można dbać o wygląd a wy się śmiejecie z kolegi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum