Niezła propaganda...choć często gęsto bardziej Chrisa R. niż jednostki
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 120 Skąd: stąd
Wysłany: 14-12-2008, 03:36
bardzo fajny. szkoda, że taki krótki chciałoby się rzec heh. Chris mówił coś, że jak policjanci "wysprzątają" obiekt to będzie mógł wejść i zobaczyć jak to wygląda, ale chyba jednak w międzyczasie plany się zmieniły
Coz propaganda sukcesu...choc program zrobiony w całkiem fajny sposób.
Program zrobiony calkiem niedawno w lato widać juz nowe glocki ktore otrzymały pododdziały
[ Dodano: 14-12-2008, 23:12 ]
Coz propaganda sukcesu...choc program zrobiony w całkiem fajny sposób.
Program zrobiony calkiem niedawno w lato widać juz nowe glocki ktore otrzymały pododdziały
W kwesti scislości temat winnien sie nazywac BOA w BBC a nie ZOA
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 50 Skąd: liverpool
Wysłany: 15-12-2008, 10:33
A tak w ramach jeszcze większej ścisłości to powinien się nazywać BOA na BRAVO Channel , bo na tej stacji jest emitowany. Poza tym wątek już był na forum
BOA... BOA... Zamierzasz krucjatę prowadzić? Jak z BOA zmienili się na ZOA to też wielu nie zauważyło, a niektórzy do dziś mówią BOA i nawet nie kumają, że była jakaś zmiana.
BOA... BOA... Zamierzasz krucjatę prowadzić? Jak z BOA zmienili się na ZOA to też wielu nie zauważyło, a niektórzy do dziś mówią BOA i nawet nie kumają, że była jakaś zmiana.
Spoko - czytałem to na forum SPAT W-wa - nie musiałeś tego przeklejać - poradzę sobie
Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 25 Mar 2005 Posty: 944 Skąd: z Polski
Wysłany: 18-12-2008, 19:22
Nick, wybacz, ale bardzo trudno mi się z Tobą zgodzić. Morderców? Otoczenie w jakim się znajdują zmusza ich do stosowania wojskowych metod i likwidowania celów wtedy gdy jest taka potrzeba, przy tym robiąc wszystko żeby nie zaatakować ludności cywilnej. Co więcej, wykonują ewidentnie policyjne dzialania na rzecz wymiaru sprawiedliwości (zatrzymania) Dzialają jako jednostka straży granicznej i wykonują zadania na jej polecenie. W kraju europejskim snajper strzela bez ostrzeżenia i z zamiarem likwidacji jak jest ewidentne zagrożenie życia (w sytuacji zakladniczej). A to, że tam ewidentne zagrożenie życia jest na co dzień, powoduje, że czasami nie biorą jeńców, jak np. (w pewnych sytuacjach - oni też tylko w określonych) SAS...., zatrzymywanie zamachowców samobójców byloby zbyt trudne z taktycznego punktu widzenia, oni to robią na obcym, wrogim terytorium, na którym może się zjawić kilkuset wrogo nastawionych panów z G3, PK i RPG....
[/list]
A powiedzcie mi taką rzecz.Ile Chris zrobił programów?Znalazłem o BOA,Kazachach,Kolumbijczykach i Brazylijczykach.
A tak wogóle to bardzo fajnie pokazują metody ewakuacji rannego spod ostrzału (odcinek o JUNGALS)
Wiek: 34 Dołączył: 30 Maj 2008 Posty: 258 Skąd: piaseczno
Wysłany: 03-04-2009, 23:17
może trochę nie na temat, ale niechciałem tworzyć nowego...
widział ktoś BOA na tvn24 1 kwietnia? bo podobno był jakiś materiał i coś nie moge tego nigdzie namierzyć....
Tak tylko nieśmiało spytam...nie uderza Was po oczach brak znajomości angielskiego u naszych ATeków?Bądź co bądź to taka jakby podstawa w kontaktach międzyludzkich. Na pewnym stopniu szkoleniowym wchodzi już tylko angol/ros/franc/niem. szczególnie w obliczu "syndromu 2012"....
_________________ Dekalog komandosa:
'Masz głowę i chuj to kombinuj'
Szczerze, to też to zauważyłem i trochę to smutne, że z takim trudem się komunikowali, ale chyba podstawowe komendy w czasie akcji są im znane. Chyba nie ma ich aż tak dużo i nie są aż tak skomplikowane?
Albo mają taki sam syndrom jak Niemcy czy Francuzi - nawet jeśli znają ang. to będą rozmawiać tylko w swoim ojczystym języku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum