Niestety nie mam sprawdzonego źródla, info z grupy dyskusyjnej:
Cytat:
AT w Brazylii przydarzyl sie wypadek podobny jak u nas w Lodzi.
W czasie pokazu odbijania autobusu z dziecmi z rak porywaczy
uzyto ostrej amunicji. 11 dzieci postrzelonych, jedno juz zmarlo.
No coz, wypadki byly, sa i beda, bron raz do roku sama strzela,
ale mnie troche zastanawia jak sie tych antyterrorystow szkoli
ze trafiaja w niewinne osoby a nie w napastnikow.
Szkoleni tylko na defilady, potrafia wykopac drzwi i wywalic
caly magazynek jak z rozpylacza ?
Strach takich na akcje wypuscic. A Euro2012 sie zbliza.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Tak niestety się zdarzyło, prawdopodobnie niedoszkolona grupa robiła coś czego nie umiała zrobić, a drugi błąd - kto wymyślił żeby w środku siedziały dzieci?
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
PAULA TODD: A police training drill ended in tragedy in Brazil over the weekend. A child was shot and killed and several others were wounded during a simulated hostage rescue exercise. Police were supposed to have blanks in their guns when they stopped this bus, but mistakenly used live bullets which hit several bystanders.
Zgodnie ze zrodlem brazylijskim, uzyto wymienionych trzech strzelb kal. 12 (wiem, ze to nie kaliber, ale w sumie to nie wiem jak sie na polski przeklada "12-gauge"). To daje pewne watpliwosci co do tego, czy dzieci trafily rykoszety, czy po prostu srut.
A co do dzieci - sa najtanszym towarem w Brazylii. Latwiej ich nalapac caly autobus niz przygotowac ladnie wygladajace kukly 4 terrorystow, i nikt sie o nie pytac nie bedzie...
Zgodnie ze zrodlem brazylijskim, uzyto wymienionych trzech strzelb kal. 12 (wiem, ze to nie kaliber, ale w sumie to nie wiem jak sie na polski przeklada "12-gauge").
Owszem, jest to kaliber wagomiarowy.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum