Witam !!!
Jestem nowy na tym forum i mam pytanie czy znajde u was cos na temat szkolenia tzw.grup interwencyjno konwojowych Służby Więziennej a moze ktos wie gdzie mozna powymieniac swojew doswiadczenia lub znalesc jakies materiały na ten temat.
DZIEKI za pomoc
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 24 Lis 2005 Posty: 17 Skąd: południe
Wysłany: 29-05-2006, 09:32
Siemanko Sławek jak tam plecki..........?
na następne szkolenie trzeba załatwic coś takiego
Na temat interwencji chyba nikt ci nie pomoże a odnośnie konwojowania to trzeba polegać na rozwiązaniach jednostek AT.
@sławek77 : Dosyć obszerne materiały na interesujący Cię temat wydaje COSSW w Kaliszu. Nie wiem czy jesteś z branży SW, ale jeśli tak to przy okazji pobytu w Kaliszu możesz coś takiego dorwać. Ewentualnie kliknij do mnie na priv może uda mi się coś załatwić.
Mam dla was kilka fotek funkcjonariuszy Czeskiej Służby Więziennej oraz prosty przyrząd do prowadzenia osoby w kajdankach, jakiego używają, na co dzień nasi koledzy za Olzy.
d3.png
Plik ściągnięto 70 raz(y) 157,24 KB
d2.png
Plik ściągnięto 53 raz(y) 255,78 KB
d1.png
Plik ściągnięto 50 raz(y) 167,75 KB
sw1.png
Plik ściągnięto 106 raz(y) 198,97 KB
sw2.png
Plik ściągnięto 94 raz(y) 219,84 KB
sw3.png
Plik ściągnięto 92 raz(y) 211,21 KB
mariusz [Usunięty]
Wysłany: 23-05-2007, 17:16
witam wszystkich z resortu
[ Dodano: 23-05-2007, 17:20 ]
mariusz napisał/a:
witam wszystkich z resortu
chętnie pomoge w zdobyciu w/w materiałów
[ Dodano: 23-05-2007, 17:22 ]
chętnie pomoge w zdobyciu wszelkich materiałów
jak znajdziesz posty dotyczące działań SW chętnie ci podziękuje ale jak narazie to nie widzę tu nic ciekawego
SW [Usunięty]
Wysłany: 20-06-2007, 11:54
Jeżeli chodzi o działania SW to raczej niewiele informacji można znaleźć w necie. Niewiele zdjęć,niewiele materiałów.Nas w ogóle nie widać - co z resztą nie jest niczym nowym.
Jakby ktoś miał jakiekolwiek materiały to bardzo był bym wdzięczny gdyby zechciał się podzielić.
Z góry dziękuje.
Pozdro.
nasi to tylko kalisz bo o reszcie w tej służbie się zapomina, a służba to nie tylko kalisz ale przedewszystkim jednostki podstawowe które powinny być lepiej wyposażone, a kadra lepiej wyszkolona. narazie w tym zakresie jest marnie a nawet bardzo marnie
ten pintball to najprawdopodobniej tzw. wyrzutnie PepperBall SA-200, lub cos w tym stylu w ktoryms ze starych BiA byl artykol nt uzywania/prob z tym urzadzeniem przez SOKistow. Wyglada jak karabinek pintballowy a strzela pociskami proszkowymi, z farba, szklanymi, lub jak sama nazwa wskazuje z pieprzowymi. Ogolnie bron sluzy do obezwadniania, tzn. bron niezabijajaca.
_________________ "Boxing is like Christmas - it's better to give then to recive." (avatar jest moj, osobisty, prywatny ze mna samym; nikogo nie udaje, pod nikogo sie nie potrzywam- na wszelki wypadek =:-) )
Środek przymusu jak na warunki Zakładów Karnych moim zdaniem bardzo dobry.
Mam pytanie może ktoś zna wady takiej broni??? Bo chyba ma skoro nie jest rozpowszechniona w służbach innych krajów.
Witam serdecznie wszystkich a w szczególności kolegów z resortu.Panowie jesli chodzi o szkoloenie, działanie grup interwencyjnych to zapraszam do kontaktu w celu wymiany doświadczeń.Proponuje przez nasz komunikator psi.Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum