Nie chce się czepiać, ale zainteresowała mnie STOP rolka u jednego policjanta. Czy w Polsce rolka z hamulcem jest zabroniona przy zjazdach z budynków oraz śmigłowca ( chodzi mi oczywiście o służby MONu i MSWiA ) ?
Z moich informacji wynika, że zabroniona nie jest. Sam będę niedługo w posiadaniu dwóch stop'ów (stop-rolek, róznie to nazywają) prosto z MON'u. Tymniemniej nie jest to jakiś markowy sprzęt, nawet nie wiem kto to produkuje. W porównaniu z PETZL'em wypadają bardzo marniutko. Ot zwykłe aluminium (stop jakiś chyba), matowe bez żadnego pokrycia. Kolor oczywiście srebrny (jak to aluminium).
fuoco [Usunięty]
Wysłany: 04-09-2005, 00:06
Jeżeli można...
Tak się składa, że ów operator ma przy prawej szpejerce prócz ósemki jeden z najbardziej znanych produktów firmy PETZL, czyli STOP D09, popularnie zwany stoprolką. W większości krajów przyrząd częściej stosowany niż SIMPLE D04 zwany porostu rolką zjazdową. Oczywiście nie prawda jest, iż jest srebrny (widać nawet na zdjęciu), nigdy nie był produkowany w takim kolorze. Co do stwierdzenia, że w porównaniu z PEZTL’em wypada bladziutko to nie wiem jak mam się odnieść bo trudno mi to jakkolwiek zinterpretować. Nie będę szczegółowo omawiał różnic, bo nie jest to miejsce do tego. Podsumowując tylko stoprolka jest jak najbardziej markowym przyrządem produkowanym przez firmę PETZL, a ta marką sama w sobie chyba jest...
pzdr
fuoco
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum