Wiek: 28 Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 9 Skąd: Katowice/Gliwice
Wysłany: 06-03-2009, 09:38
witam więc jak już zauważyłeś Foka takie wyposażenie posiadają armie państw które STAĆ na niego Polska jednak do tej grupu jeszcze się nie zalicza.poza tym wcale nie chodziło mi o to że taki sprzęt nie jest potrzebny bo wręcz przeciwnie ja też bym wolał jeździć na patrolach w sprzęcie najwyższej jakości bo on naprawde jeśli nie ratuje życia od razu to przynajmniej zwiększa możliwość przeżycia i to jest argument niepodważalny i z tym się nie kłuce tylko wiem jak to wygląda od strony zwyklego żołnierza i śmiem twierdzić że i w ZOSie pracuja też zwykli ludzie poza tym nie jest powiedziane że mundury prezentowane na zdjęciu od którego to wsystko się zaczeło to te same w których operatorzy ZOSu działają podczas akcji ubieranie sie do zdjęcia to jedno a życie i działanie w warunkach REALNEGO zagrożenia życia to drugie i ot co.
a co do gościa z Twojej fotki to co od n iego chcesz całkiem niżle se chłopak dawał rade w filmie "za linią wroga" widziałeś jsk zjechał w tym dresiku z bodajże tamy czy czegiś w tym stylu i wcale nie nażekał ze mu sie przetarł albo coś (to tak na marginesie)
_________________ Doktryny to ostatnia deska ratunku dla ludzi pozbawionych wyobraźni
takie wyposażenie posiadają armie państw które STAĆ na niego Polska jednak do tej grupu jeszcze się nie zalicza.
Aha, czyli jeśli nie stać nas na wyposażenie tak całej armii, a jedynie elitarnych, nielicznych jednostek to najlepiej nie wyposażać nikogo. Faktycznie widać, że jesteś z MONu i hołubisz zasadzie "chujowo ale jednakowo".
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-03-2009, 13:15
I tak to jest jak się ludzie osobiście nie znają a zaczynają za łby wodzić przez sieć. Ponieważ Foczusia znam chwilę, a Gryzonia też przypadkiem poznałem na strzelnicy w Chorzowie, skłonny byłbym powiedzieć że najprawdopodobniej macie na tę sprawę bardzo podobny pogląd - tyle że maniera forum internetowego utrudnia porozumienie. Gryzoń o ile pamiętam lubi 5.11, Multicam, foldery, kydexowe kabury i różne takie gadżety - tym bardziej nie sądzę żeby był przykładem MONowskiego równania w dół i myślę że w skłonności do fajnego szpeju jest podobny do Ciebie Foko. Funkcjonuje jednak w takim a nie innym układzie, który jego inicjatywy nie premiuje a raczej ogranicza, narzuca taki a nie inny poziom jakościowy i zakazuje nosić polarów bez goretexu W porównaniu z takim systemem może się wydawać że grupa dżentelmenów z CBŚ ma wszystko i to jeszcze służbowo.
Wiek: 28 Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 9 Skąd: Katowice/Gliwice
Wysłany: 06-03-2009, 18:00
NO i wkońcu ktoś tu przejżał na oczy Catch22 w tym co piszesz jest dużo racji gdyż tak jak już wspomniałeś jestem osobą która nie pogardzi dobrym szpejem a do tego pracuje w takiej a nie innej firmie gdzie zdecydowanie często zdażają się takie absurdy jak" zakaz noszenia polarów bez goretexów" i boli mnie to bardzo a zarazem ciężko mi uwierzyć że w innych resortach jest tak dobrze że do takich sytuacji nie dochodzi jeśli naprawde tak jest to chyba czas abym zmienił pracodawce:-) co do Foki nie chciałem aby przerodziło się to w jakąś osobistą potyczkę na słowa między Nim a mną po prostu uważam że każdy z nas ma w swoich wypowiedziach wiele racji tylko na forum nieda się tak o tym dogłębnie pogadać. może będzie nam dane się kiedyś spodkac i porozmawiać o tym i innych podobnych tematach twarzą twarz na luzie przy browarku myślę że doszlibyśmy w końcu do porozumienia Foka nie traktuj naszej wymiany zdań tak osobiście.
poza tym to znów przypomnę że już dawno zatracił sie prawdziwy wątek tej kilku stronicowej debaty na temat jednego zdjęcia
_________________ Doktryny to ostatnia deska ratunku dla ludzi pozbawionych wyobraźni
masakra... napisałem że mnie "coś tam wygląda" albo "coś tam sie wydaje"... a tu prawie poszło na noże i siekiery... a miało być tak pięknie ehhh
_________________ TAO PIELGRZYMUJĄCEGO ZAKONU PIECHOTY
I. naucz się cierpieć
II. niejesteś nikim wyjątkowym, znaj swoje miejsce
III. zerwij krępujące cię więzy
co do Foki nie chciałem aby przerodziło się to w jakąś osobistą potyczkę na słowa między Nim a mną po prostu uważam że każdy z nas ma w swoich wypowiedziach wiele racji tylko na forum nieda się tak o tym dogłębnie pogadać. może będzie nam dane się kiedyś spodkac i porozmawiać o tym i innych podobnych tematach twarzą twarz na luzie przy browarku myślę że doszlibyśmy w końcu do porozumienia Foka nie traktuj naszej wymiany zdań tak osobiście.
kthulhu napisał/a:
A tam od razu na noze i siekiery...to nie forum jakichs airsoftowcow ze juz dawno zaczelyby sie powazne wycieczki osobiste :]
No właśnie. Ja tej dyskusji nie traktuję osobiście, anie tego co napisali moi adwersarze, ani tego co ja pisałem. Wymieniamy się poglądami, w niektórych miejscach się różnimy, w innych zgadzamy. A że dyskusja czasem przybiera burzliwy charakter... przecież nie jesteśmy w przedszkolu, póki ktoś komuś na rodzinę nie wejdzie nie ma co się obrażać :-)
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum