Wysłany: 19-08-2011, 14:59 Różnica między 3-lock a MOLLE
nie wiem czy wątek w dobrym miejscu ale w razie co prośba do moderatora o przeniesienie go gdzieś indziej
Niech mi ktoś powie jak wygląda montaż ładownic i kieszeni w 3-lock, czy to tak samo jak w molle? Pytanie proste i banalne, a jednak nie znam odpowiedzi. Nie miałem styczności do tej pory z systemem 3-lock więc pytam.
3lock to przede wszystkim bardzo szerokie komórki. Daje to trochę mniej kombinacji na ustawienie kieszeni na kamizelce niż molle. Samo mocowanie jest bardzo stabilne, momentami trzeba się nieźle napocić żeby przepiąć kieszenie w inne miejsce. Największym minusem jest to że w 3lock szyje tylko NFM i bardzo ciężko dostać takie kieszenie jakie są potrzebne. To moim zdaniem największy minus. Czy rzepy brudzą się i tracą czepliwość? Mi się nie zdarzyło coś takiego. Nie brałbym tego zbytnio pod uwagę przy ocenie mocowań. A jak wygląda? Ciężko to opisać, trzeba zobaczyć na żywo.
Wysłany: 19-08-2011, 15:25
aha, czyli taśmy w 3-lock mają od razu rzepy, miałem właśnie o to pytać. A czy NFM się przypadkiem nie przerzuciło na produkcje tylko w molle? widzę coraz więcej ich produktów w tym systemie, 3-lock nie wyszedł już przypadkiem z użycia?
Nie wiem czy wyszedł czy nie. Są tu bardziej zorientowani w przemyśle militarnym niż ja. 3lock ma taką twardą płytkę i rzepy. Ciężko to opisać. Ale wkładasz tę płytkę która jest przy kieszeni do komórek na kamizelce i utwierdzasz rzepem. Rzep jest na kieszeniach i kamizelce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum