Wysłany: 03-08-2011, 15:29 rozmiar kombinezonu
mam pytanie do wszystkich, którzy używają kombinezonów taktycznych.
otóż mam zamiar zakupić sobie coś takiego, ale jest lekki problem z rozmiarówką. Dokładnie chodzi o to, że nie wiem jaki rozmiar na siebie kupić, mam te 172 cm wzrostu i coś ok 105 w klatce, nie wiem jaki rozmiar dobrać. Ogólnie ludzie z którymi na ten temat rozmawiałem to mówią, że lepszy jest troche większy, jest luźniejszy, bo gdy się założy szpej to jest wygodniej jak jest ten luz.
Ok fajnie, ale w takim razie jak duży powinien być ten rozmiar, czy przy 172 cm wzrostu lepiej wziąśc kombinezon na kogoś o wzroście np 176, czy 182?
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 583 Skąd: z samego dna
Wysłany: 03-08-2011, 17:35
Foka ma rację, lata doświadczeń utwierdziły mnie w fakcie, że aby mieć pewność to musisz zmierzyć to co chcesz kupić. Rozmiar to jedno a krój to drugie. Musisz wziąć poprawkę na długość nogawek, "na styk" jak zalożysz szpej na uda będziesz wyglądał jakbyś szedł na pijawki.
Wysłany: 03-08-2011, 17:37
tzn tak, być może zakupię od jednego z forumowiczów kombinezon NFM BOA, rozmiar jest na faceta od 180 do 188 chyba, ja mam 172 i nie wiem czy to nie będzie na mnie wyglądać jak worek, bo nie będzie sensu tego przerabiać u krawca. Co prawda są w nim wszyte szelki żeby się wygodniej nosiło ale przy tak dużej różnicy w cm nie wiem czy będzie sens dokonywać takiego zakupu.
Dlatego pytam każdego kto ma czy miał okazję nosić taki kombinezon (no może niekoniecznie akurat ten model) jak to z tą rozmarówką jest
Mieściłem się w tych granicach i było OK - następny właściciel był wyższy i też pasował na niego Co do krawca - szkoda go przerabiać, w końcu to NFM :D
Wysłany: 03-08-2011, 20:37
jestem tego samego zdanie, że szkoda brzerabiać, tym bardziej, że jestem wielkim fanem NFM, choć nie mam ani jednej rzeczy wyprodukowanej przez nich. Jednak słyszałem same dobre rzeczy o nich.
[ Dodano: 03-08-2011, 21:09 ]
a jakich wymiarów jesteś skoro mówisz, że pasował? Bardzo był luźny?
latam w nim 3 lata i jest naprawde dobry. Rozmiar weż sobie wiekszy lekko masz tam szelki to portki nie bedą wisały jak coś. Wywal gąbki z kolan bo to gówno, kaptur na zewnątrz bo wygodniej, do zamków sznurki jak nie masz tasiemek i do roboty.
Wysłany: 04-08-2011, 12:46
no właśnie wczoraj znalazłem jeszcze jednego klienta, co ma na sell nowy kombinezon NFM Cobra, czarny, na 176 cm wzrostu i coś ok 108 w klacie czy może więcej nawet
co prawda jest trochę drozszy od tego granatowego ale za to jest nowy, czarny i powinien pasować na mnie idealnie
Lepiej sprawdź faktycznie. Dla mnie mój obecny kombinezon jest za bardzo obcisły w plecach, pomimo tego, że na wzrost jest idealny. Niestety "ściąga mnie w barach" i już.
Ale nie martw się. To nie pierwszy Twój kombi i nie ostatni. Doświadczenie przyjdzie samo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum