Wysłany: 02-01-2008, 17:31 Kamizelka taktyczna dla spat
Witam Panowie, w temacie jestem raczej zielony, szukalem na forum i nie znalazłem, wybaczcie jak jest juz taki temat, kONkretnie chodzi o kamizelke taktyczną dla operatora spat, - jaką kupić, i gdzie ?, dopiero zaczynam zabawe w AT i nie mam pojęcia jaką wybrać, i na czym skupić swoją uwagę, wielki dzięki za pomoc, o ilę takową otrzymam .
Ostatnio zmieniony przez Foka 02-01-2008, 19:08, w całości zmieniany 1 raz
Szukałes i nie znalażłeś? Nie wierzę....
Pomine że jesteś chyba 3 osobą w ostatnim czasie która pisze posty, łagodnie mówiąc słabo czytelne, a jak nikt nie zrozumie pytania , to nie odpowie - proste
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
OK, to juz wiemy. Ale co chcesz z nią robić? Co w niej nosić? I tak dalej...
Zgaduje : chcesz dołączyć do jakieś ekipy asg która wzoruje się na AT , tak?
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
podstawowe pytanie:
Kamizelka modułowa, czy z kieszeniami wszytymi na stałe?
_________________ Ja jestem żołnierzem, ja walczę tam gdzie mi każą, ja zwyciężam tam gdzie walczę.
nam_era [Usunięty]
Wysłany: 02-01-2008, 21:55
garfield napisał/a:
podstawowe pytanie:
Kamizelka modułowa, czy z kieszeniami wszytymi na stałe?
co do kieszeni to właśnie nie wiem, chce kupić taką kamizelkę która jest podobna, do tych co używa SPAT, SPAP, i nie mam zielonego pojęcia, jakich oni używają. Mam nadzieję ze wy się w tym orientujecie i pomozecie :D
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 03 Sty 2008 Posty: 19 Skąd: Południe
Wysłany: 03-01-2008, 10:13
Tu masz strone z kamizelkami http://www.miwo-military.com/index.php?go=start możesz sobie wybrać jaką chcesz-sam sobie możesz wybierać kieszenie i zakładać w miejscu w którym tobie pasuje.Tylko koszt tej kamizelki jest wysoki ale wykonanie i trchwałość jest B.Wysoka.
Tu masz strone z kamizelkami http://www.miwo-military.com/index.php?go=start możesz sobie wybrać jaką chcesz-sam sobie możesz wybierać kieszenie i zakładać w miejscu w którym tobie pasuje.Tylko koszt tej kamizelki jest wysoki ale wykonanie i trchwałość jest B.Wysoka.
Kamizelki z Miwo Military bardziej pasują do ,,zielonej taktyki'' niż do AT. Ja bym na Twoim miejscu spróbował NFM.
_________________ LOOK AFTER YOUR FEET. YOU ONLY GET ONE PAIR!
Tylko koszt tej kamizelki jest wysoki ale wykonanie i trchwałość jest B.Wysoka.
Wysoki koszt? To Ty nie widziales drogich kamizelek. MIWO to jedne z najtanszych kamizelek o takiej jakosci, ze mozna je polecic.
KALI napisał/a:
Kamizelki z Miwo Military bardziej pasują do ,,zielonej taktyki'' niż do AT. Ja bym na Twoim miejscu spróbował NFM.
Nie prawda. Bardzo dobrze sie nadaja do czarnej, niektorzy funkcjonariusze SPAPow czy SG z powodzeniem ich uzywaja.
A NFM to inna kategoria, wielokrotnie drozsza.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Guns kill people... Spoons make them fat...
nam_era [Usunięty]
Wysłany: 03-01-2008, 17:55
czy ta kamizelka, tylko ze czarna : LKT ATEK 2, nadaje się do AT ?
Jestes funkcjonariuszem SPAP? To powinienes wiedziec co Ci bedzie pasowalo.
Jestes kanapowym komandosem? Kup cokolwiek, nie zobaczysz roznicy.
Jestes hobbysta? poprobuj 5-10 roznych kamizelek i wybierz najlepsza. Nikt za Ciebie nie zdecyduje co dla Ciebie jest najwygodniejsze i najpraktyczniejsze.
Propozycje produktow masz powyzej i na calym forum.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Wysłany: 03-01-2008, 23:50
Moja firma kupiła nam kamizelki z miwo tzn. kamizelke wraz z panelami oraz pas parciany do tego za 570zl to jednak jest troche kasy i są czarne więć się nadają do AT.
Moja firma kupiła nam kamizelki z miwo tzn. kamizelke wraz z panelami oraz pas parciany do tego za 570zl to jednak jest troche kasy
A gola NFM bez kisszeni kosztuje ok 1000. drugi 1000 licz na ukompletowanie kieszeni.
wadyl napisał/a:
i są czarne więć się nadają do AT.
A co to ma do rzeczy? Piatka ABW czy SWATy biur szeryfa w US "nosza sie" na zielono. Z drugiej strony kamizelka UTG (popularna w ASG) jest czarna, ale jest tanim szajsem. Kolor niz nie znacZy. Trwalosc, ergonomia itd - to sie liczy.
Jakiej odpowiedzi się spodziewasz? "Nie nie nadają sie!" Co wtedy? Wyrzucisz tą kamizelkę?
Z pełnym szacunkiem, ale jak ktoś się pyta: 'Czy X nadaje się do robienia Y', to znaczy że nie ma pojęcia o Y bo nie jest w stanie ocenić co mu jest do tego zadania potrzebne. Tak czy nie?
Jak jest jakaś akcja AT to kamizelki się z furmanki wysypuje a one same robią robotę? To tylko kawałek szmaty.... jaka by ona nie była.
Przyjdzie kiedyś 'Pan W Swetrze z Młotkiem W Ręku I Zaostrzonym Kołkiem' i będzie bardziej niebezpieczny niż 100 Komandosów w sprzęcie zrobionym ze złota.
Wysłany: 05-01-2008, 16:37
Ja robie w spap i mamy tą z miwo ATEK 3 tylko troche pozmienianą pod siebie, bo babka może ci uszyć ją jak chcesz. Mianowicie z tego co widze to ona z boku jest na taśmach a my mamy na takich sznurkach gumowych i dobraliśmy sobie panele- kieszenie własnych rozmiarów tzn. na magazynki, na latarke na opatrunek itp. i podaliśmy jej wielkość tych kieszeni. Poza tym jest uszyta cała z siatki bo zimą to nie ma różnicy, ale latem to fajnie jak jest troche przewiewnie.
_________________ Nie bój się cieni, one świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło.
[ Oscar Widle ]
Jesli masz kase to kup NFM bedziesz mail kamizelke jak SPAP z Gdanska i ZOA z Warszawy, czyli formacje z czuba naszych jednostek jesli chodzi o sprzet.
Pogadaj z BA on ma kamizelke NFM i pare paneli do niej dokapletujesz sobie jeszcze pare i bedziesz mial kamizelke z gornej tzw. polki ktorej uzywa polskie at- pasuje ci odpowiedz!!!
no ale musisz przygotowac sie na wydatek kilku ladnych zlotych ale cos za cos
Wysłany: 12-04-2009, 17:45
oj chłopaki ta dysputa przypomina mi coraz bardziej wersalowe wymiany zdań na rzadowym szczeblu. Kogo stać na NFM albo kto ma fart ten może kupić NFM. do prawdziwej roboty, cqb, pracy z pojazdem, jest inne dośc poważne rozwiązanie mianowicie MKT 4 SPECOPS. Do asg w zupelności wystraczy MIWO PRASZKA, a w lublińcu naobiecują Wam złotych gór, a jak cokolwiek bedzie nie tak to Was oleją
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 361 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 12-04-2009, 19:14
A ja mam takie pytanko. Pracuje w ogniwie interwencyjnym i kupowanie kamizelki z kieszeniami na magi od Ak, PM, MP5 mija sie dla mnie z celem.
Natomiast zakup kamizelki modulowej i dokupowanie kieszeni pochloneloby moja cala mundurowke.
Czy ktos z was widzial kamizelke z kieszeniami ktore moga przydac sie w patrolowce?
Mysle tu o kieszeniach na:
1 magazynek
RMG
Kajdanki
Baton
Stacja (motorola gp360)
Latarka (mała: fenix, nie taka duza jak na maglita)
Multitoola
Notatnik
Ps. sorki za podpinanie sie do tematu o spap'ie ale nie chcialem zakladac nowego watka.
Wysłany: 12-04-2009, 19:22
to nie jest istotne co tam bedziesz nosił pytanie ile faktycznie chcesz wydać kapusty na tą kamizelke? A następnie jak już sobie policzysz to zapytaj sam siebie czy stac Cie na utrate w czasie interwencji razem z kieszenią jakiegos istotneo elementu kajdanek albo co gorsza magaynka zapasowego za amunicją ? I jak to policzysz mozemy dalej gadać
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 361 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 12-04-2009, 19:27
ale ja juz liczylem. wystarczy sprawdzic po ile sa ladownice w systemie molle. 8 czy 10 kieszonek jest w stanie przewyzszyc kwote kamizelki. ja nie szukam najtanszego rozwazania, tylko optymalnego. po prostu jesli mnie stac nie bedzie na cos porzadnego to dalej bede nosic na pasie wszystko.
PS Catch22 PW poszlo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum