Czy można dostać się do AT nie mając wyższego wykształcenia?? CZy trzeba skończyć Wyższą Szkołe Policji, lub wystarczy jak zamiast do woja iść na rok do policji, a później zostać w niej?!
faktycznie - najpierw trzeba odsłuzyć swoje w zwykłej policji i od tego należałoby zacząć starania, a co do wykształcenia to bez wyższego jest nawet łatwiej bo etatów oficerskich w AT jest mało i żadko pojawia sie tam wakaty. znam przypadki operatorów którzy mają ukończone dwa fakultety a wpisują wykształcenie średnie bo tylko na etacie zwykłego szturmana mogą pracować w jednostce - gdyby upomnieli się o stopień oficerski dostaliby "przeniesienie"
Pozdrawiam
_________________ My jesteśmy tu, gdzie wtedy, oni tam, gdzie stało ZOMO
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: Polska
Wysłany: 03-10-2006, 13:37
Generalnie nie tylko do AT. Weszło ostatnio rozporządzenie czy ustawa że jeżeli ktoś chce iść do jakiegokolwiek innego pionu to musi liznąć 3 lata w patrolu.
Rash [Usunięty]
Wysłany: 03-10-2006, 17:21
A można bez ściemy, mając wyższe wykształcenie poprosić o stopień podoficerski lub szeregowy w pionie bojowym, w zespole szturmowym?
- to a propos wypowiedzi Rabbiego.
Wysłany: 03-10-2006, 17:28
Jest różnica między wyższym wykształceniem a wykształceniem oficerskim. Wyższe może mieć nawet posterunkowy. Jak kończy szkołę/kurs oficerski to musi mieć etat oficerski.
Zarobki sa takie jak w calej Policji. Sa dodatki, ale niewielkie
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
DINO [Usunięty]
Wysłany: 05-10-2006, 13:09
Witam!
Z tego co wiem to niestety w żadnej jednostce w polsce nie ma żadnego dodatku za to że się służy w jednostce AT był projekt żeby ludzie służący w takich jednostkach dostawali tzw. dodatek bojowy ale niestety projekt upadł.
A kasa jest nie jedno krotnie mniejsza niż w innych jednostkach policji i ciężej jest z dostaniem jakiś premi bo niestety z wynikami jest ciężko a tak naprwdę to głównie za to można dostać premie.
Pomógł: 23 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Cze 2005 Posty: 476 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-10-2006, 16:40
Kangur napisał/a:
??
wypelniasz wniosek, czekasz 3 godziny, potem robisz 20 pompek no i jestes w AT.
Do Gromu tez od reki biora, tylko 50 pompek trzeba zrobic. Do Blackwater to juz trzeba troche angielskiego znac, ale tak to biora z ulicy.
Kangur, masz nieaktualne informacje. Wprowadzili system komputerowy, wniosek wypełniasz mailem. Przychodzisz do jednostki i od razu masz testy fizyczne, czyli 20 pompek tylko na rękach głową do góry. Poczytaj najnowsze rozporządzenia ministra SWiA z dnia 31.IX.2006 A by być w Gromie, trzeba mieć ukończony fakultet meteorologiczny.
Mam nadzieję, że pomogłem.
_________________ ORKAN
Świrus 4008 [Usunięty]
Wysłany: 21-10-2006, 16:08
kurde to jak takie sa testy do AT policji to se z checia tam pojde bo lubie bardzo CT interesuje mnie to ale kurcze biora sobie od tak zawsze wydawalo mi sie ze tam potrzebuja wielkich bykow i strasznie wysportowanych itd a i z wyzszym wyksztalceniem
Do AT testy są trochę inne, troche bardziej skomplikowane.
Świrus 4008 [Usunięty]
Wysłany: 21-10-2006, 16:21
Wiesz domyslilem sie ze testy do AT sa bardziej skomplikowane tylko bardzo mnie zdziwila ta odpowiedz i zaszokowala bo myslalem ze sie cos pozmienialo ps.wiem co to ironia:)
Teraz bez matury da zwykłej policji się nie dostaniesz, a do AT to trzeba mieć albo wyższe wykształcenie, albo trzy lata służby w policji, a najlepiej to i to. A na testach jest tak, że jeżeli instruktor widzi, że dajesz rade to nie powinno być problemów. W AT nie ma miejsca dla leszczy!!!
Wysłany: 28-10-2006, 22:32
hmm no cóż skoro tak mówisz.
Osobiście znam gości którzy jeszcze w zeszłym roku broń na magazynie czyścili a teraz są w SPAP no ale nie ujmuję nikomu.
A co do tej matury to wystarczy średnie. Nie jest konieczna matura.
A wyższe w AT ? Kto wam tego naopowiadał ? Nie jest to wymogiem.
NIEZALEŻNIE od tego jakie masz wykształcenie MUSISZ najpierw odsłużyć swoje przy krawężniku - to jest BEZWZGLĘDNY wymóg - nie ma innej drogi - z ulicy się nie dostaniesz choćbyś nazywał sie chuck norris
_________________ My jesteśmy tu, gdzie wtedy, oni tam, gdzie stało ZOMO
Panowie aby dostać się do AT konieczna jest robota przy krawężniku przez 3 lata.
A testy nie są wcale takie straszne...jeśli się nadajesz i chcesz tam trafić to nie ma problemu...
Tutaj w Gdansku sa ludzie co juz maja 5 lat sluzby, testy zdali na 5+ a od 6 miesiecy bujają sie bez etatu.
Myslice ze sie przychodzi tobi pare pompek i juz sie jest?
1. trzeba byc w policji
2. trzeba byc w policji
3. trzeba byc w policji kilka lat
4. trzeba zaliczyc wszystkie testy (jezeli cie do nich dopuszcza!!!!!!!!!!!)
5. trzeba miec mase szczescia jak sie te testy zaliczy.
6. Trzeba mieć ETAT. To sa godziny, roszady polityczne, przepychanki, walka, burdel, polityka, plecy, koneksje uklady etc etc etc.
to jest ZYCIE, PRAKTYKA tak to wyglada - jaki paragraf na to zucicie nie ma znaczenia.
Czasy kiedy GROM reklamował się w MMS Komandos mineły...a co to były za czasy i jak się żyło....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum