Ciekawe kiedy w Krakowsiej operze zrobią takie ćwiczenia. Cholera zrobili jedno wyjście i nie ma sposoby by przeprowadzić normalną ewakuacje nawet w trakcie pożaru :/
Tak się pytam tylko. Ktoś mi pokazywał ostatio systemy masek / oddechowe Interspiro, to przy tych systemach cywilnych/górniczych, wojskowy sprzęt wygląda jak coś z epoki nalotów na Drezno.
Pomógł: 13 razy Wiek: 12 Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 746 Skąd: Centrum
Wysłany: 03-07-2010, 13:13
Tak jest! Wapno i nogi do przodu :D Jeszcze żywność przełożyć do słoików trzeba :D
Nieśmiertelny ten zielony podręcznik do PO. Kultowy jak "Pewex" i szklana butelka na mleko.
_________________ Watch your corner and bring your men back alive.
Kawaleria wciąż utrzymuje pozycje ;)
Kupili Scott'a bo chcieli kupić Scott'a. A to dlaczego wybralii te maski to już należy zapytać ich samych.
Co do kryterium ceny to są na rynku zapewne tańsze maski.
Zresztą przy takich zakupach za pośrednictwem BLP KGP już wyeliminowano wspomniane kryterium na poziomie 100% do 60 a niekiedy i do 40%.
Pomógł: 50 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1356 Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-07-2010, 20:39
Z - a widziałeś jaka była polityka cenowa Scotta ostatnio? I u nas i na Ukrainie? Poza tym - tak jak mówię, ten konkretny model jest po prostu słaby do celów taktycznych, Scott ma modele lepsze do takich działań i tym bardziej uważam ten zakup za niezbyt trafny.
Z - a widziałeś jaka była polityka cenowa Scotta ostatnio? I u nas i na Ukrainie? Poza tym - tak jak mówię, ten konkretny model jest po prostu słaby do celów taktycznych, Scott ma modele lepsze do takich działań i tym bardziej uważam ten zakup za niezbyt trafny.
Tak mi się właśnie wydawało - dlatego pytałem. Z tego co widziałem, w detalu maski te chodzą po około 600-700zł - to dużo/mało w porównaniu z konkurencją? Nie mówię tu o FM53 który kosztuje kilkaset funtów (300?)
Co do masek Scotta to są tanie w zeszłym roku pytałem się tey firmie to cenowo 500+vat w odróżnieniu do Avona a pozatem w Gdańsku jest firma, która sprzedaje je na polskę.
Ostatnio zmieniony przez Foka 06-07-2010, 17:10, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum