Pomógł: 3 razy Wiek: 27 Dołączył: 18 Maj 2006 Posty: 41 Skąd: Biłgoraj
Wysłany: 03-04-2007, 10:22
Jak widać w na zdjęciu w drugiej kolumnie na dole w ćwiczeniach brała również udział grupa z Plutonu Specjalnego SG.
Zielony34 [Usunięty]
Wysłany: 23-12-2007, 19:28
Mam nadzieje ze teraz po wejsciu do Shengen poprawi sie uzbrojenie SG bo jak mial bym wejsc na akcji z takim uzi ja posiada pluton specjalny to bym powiedzial chyba "Przepraszam ja tu tylko sprzatam" i bym wyszedl.... Ni jak to wyglada przy policyjnych MP5....
Uzi w SG? Chyba Glauberyt.
No i cała masa ludzi nie ma MP5 tylko to co jest , i jakoś robi swoje mimo wszystko a nie mówi "ja tu tylko sprzątam". Troche szacunku...
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Co prawda nie ogladalem tej foty i nie neguje ze bron ta juz przetrwała swoja epoke ale jesli chodzi o skutecznos i bez awaryjnosc to UZI nadal trzyma klase
Pozatym teraz obejrzalem foto to galuberyt nie uzi
_________________ SKANDAL !!!
Zielony34 [Usunięty]
Wysłany: 26-12-2007, 22:15
Robal ja nie uragam szacunku, zle mnie zrozumiales. Chodzi mi o to ze jako jednostka AT powinna byc lepiej uzbrojona, moze ten typ sprawdza sie w pomieszczeniach ale juz na bardziej otwartym polu dzialan wypada co najmniej kiepsko... Uzbrojenie policyjnego AT zostalo zmodyfikowane po tragicznej akcji w Magdalence, czy funkcjonariusze PSSG tez musza przejsc taka tragedie aby ktos dostrzegl ze sprzet ma juz pare lat na karku i wypadalo by go zmienic ?? Jak sie ma glauberyt czy uzi do AK-47... Sam chcialbym sie dostac do SG i widze ze znowu cholera jasna nikt nie kiwnie palcem dopuki cos sie nie stanie, to mnie denerwuje.
Z calym szcunkiem zielony ale mylisz pewne rzeczy. Zadam ci pytanie a jak się ma nowe mp5 do AK47? To zupełnie inna broń, nie możesz porownywac nawet najlepszego pistoletu maszynowego kaliber 9mm do karabinku o kalibrze 7,62mm. To dwie rożne rzeczy przeznaczone do roznego rodzaju działań. Owszem po Magdalence docenino bardziej rolę karabinków dlatego zakupiono kilka sztuk G36.
Jak zwykle staram sie obalić mit o diametralnych zmiannnach w poliskich policyjnych działaniach specjalnych po wydarzeniach w Magdalence(byla okazja o tym rozmawiac przy innym temacie). Owszem dokonanao pewnych zmiann- na pozytywne,szczegolnie w jednej jednostce. Ale mowa o przełomie/diametralnych zmiannach systemowych w dziedzinie wyposażenia,uzbrojenia czy taktyki to duze naduzycie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum