Wysłany: 10-12-2008, 13:46 Bielizna z nomexu?
Witam,
Co się nosi pod kombinezonem z nomexu? Widziałem trudnopalne skarpety, kalesony, koszulki dla kierowców. Jak to jest w SPAPach itp. oddziałach? Chyba nie wszystkie części garderoby są z tego materiału. Nie wyobrażam sobie polara z nomexu.
Gdy przyjdzie im działać przy temp. -10? Nie ma że boli - bielizna, kombinezon i jazda?
Trochę wyobraźni, człowieku małej wiary...
Wklep w google "fire resistant polar fleece" albo "flame retardant fleece" i uwierzysz. A czy się to faktycznie nosi - to już inna sprawa. Za oceanem pewnie tak, czy u nas również?
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-12-2008, 18:38
Trudnopalna bielizna jest (choć widziałem ją tylko w paru firmach) , kombinezony są, rękawiczki i kominiarki też. W tej chwili trwają prace nad ciuchami dla załóg pojazdów w tym zimową kurtką. Generalnie jesteśmy do tyłu, ale myślę że to w ciągu przyszłego roku zostanie nadrobione.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum