Witam , pewnie pamiętacie Policyjną akcje pod Magdalenką , która została "zaplanowana" i przeprowadzona 5-6 marca 2003 r zginęło wówczas 2 policjantów a bardzo wielu zostało rannych. Ta akcja zmieniła nareszcie coś w policji na lepsze tylko szkoda , że aby przełożeni zobaczyli braki w sprzęcie i braku zaplecza informacyjnego
była potrzebna śmierć dwóch operatorów i zdrowie wielu innych.
Tak sie składa że dzisaj i jutro jest rocznica.... i zrobiłem taki filmik sorrka że tyle waży ale trwa prawie 8 min dla uczenia pamięci tych policjantów którzy zgineli pod Magdalenką i nie tylko... jest dla tych wszystkich którzy zgineli na służbie [*]
Zginął jeden policjant, drugi zmarł po jakimś czasie w wyniku odniesionych obrażeń.
Time2Die [Usunięty]
Wysłany: 06-03-2007, 15:38
Nigdy o Nich nie zapomniemy!! A co do filmu to mimo dużych rozmiarów naprawde dobry i warty obejrzenia chociaż nie cały film jest poświęcony Magdalence. Szacunek Storm
Jesli chodzi o sam film a nie o wydarzenia to poczatek rzeczywiscie poswiecony akcji w magadalence i to zrobione bardzo ok. Reszta filmiku to poprostu kopia starego filmiku o grupie realizacyjnej z poznania, przez co troche nudna dla osob ktore wczesniej juz ten filmi ogladaly.
Wysłany: 07-03-2007, 20:18
W sumie kolega dostarczył Nam tutaj mieszankę różnych policyjnych akcji,które myślę ,że każdy widział,ale filmik warty oglądnięcia i pozdro dla autora.
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Wiek: 34 Dołączył: 30 Maj 2008 Posty: 258 Skąd: piaseczno
Wysłany: 07-03-2010, 15:25
chyba nie bardzo w tę stronę nam temat zmierza... zaczęło się od hołdu dla poległych policjantów a jak tak dalej pójdzie skończy się na różnicach w warunkach służby wojska i policji...dajcie spokój jak tak to ma dalej wygladać
Pomógł: 33 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2010 Skąd: Polska
Wysłany: 07-03-2010, 15:53
Cytat:
Oczywiście- to było w nawiązaniu do ostatniej jechanki Kangura w sprawie Kaśki i Żuka. PZDR
WIESZ CO ŚMIESZNY JESTEŚ.
Porównujesz chłopaków którzy polegli na robocie w kraju przeciwko przestępczości zorganizowanej, a ochroniarzy, którzy polegli na wojnie bo pojechali za kasiorą...
I pisze to osoba która (jak często sam piszesz) robi podobną robotę...
Zaryzykuję stwierdzenie że tak Ci ludzie milion razy bardziej godni są aby nazwać ich nazwiskiem ulicę niż najemnicy BW.
Poszli w dym za nędzną groszowa pensję, ruchani w dupę na dodatkach i innych przywilejach tylko po to bo ktoś musi to robić... Nie zrobili tego dla kasy czy lansu... I jeżeli miałbym wybierać oni czy Kaśkos i Żuku to (nie uwłaczając tym drugim) mam do poległych fuszy większy szacunek...
Hmm, ja tylko wkleiłem posta że jest propozycja nazwania ulic, inicjatywa kolegi z Wrocławia.
Na chwilę obecną jadę tylko po Dr. Brylu + Rapidzie + ESA, z resztą tematów generalnie sobie odpuściłem, co uważam że jest całkiem niezłym wynikiem jak na 6 lat pisania bredni na Forum.
Anyway - 7 lat temu miała miejsce akcja w Magdalence, gzie zginęło z takich lub innych przyczyn dwóch Policjantów, więc nie jest to za bardzo temat na internetowe przepychanki.
Porównujesz chłopaków którzy polegli na robocie w kraju przeciwko przestępczości zorganizowanej, a ochroniarzy, którzy polegli na wojnie bo pojechali za kasiorą...
Nie ważne gdzie i co robili. Porównujesz ludzi którzy zginęli na służbie do ludzi, którzy zginęli na prywatnej posadzie! Myślę, że o to B_A chodziło, tylko jakoś oględniej to napisał.
Różnica taka jak między śmiercią taksówkarza w wypadku w czasie kursu z Bielan na Pragę, a funkcjonariusza w pościgu.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum