Wysłany: 18-11-2007, 20:20 Zimowe Kamo
Witam,
Śnieg się już trzyma więc trzeba pomyśleć o jakimś maskowaniu na zimę. W Polsce dostępne są ciuchy w kamo BW a także czasem na Allegro zwykłe, białe z innych krajów (stare, radzieckie).
Zaciekawił mnie trochę ten temat. Postanowiłem trochę poszukać ale nie znam dostatecznie języka więc nie wiele znalazłem:
Wysłany: 21-11-2007, 01:05
Musi być to CADPAT, choćby z czystej dedukcji,(jak dla mnie). Powody: Charakterystyczny wzól plam, łudząco podobny do MARPATU, z tym, że o ile mi wiadomo MARTPAT istnieje w wersji WOODLAND, DESERT I URBAN. Proste więc, musi to być CADPAT :D
P.
_________________ Who Dares Wins
Si vis pacem para bellum
Bo zarowno to co ma w swojej ofercie Arlen, jak i to co ma na sobie URH, jak i zalaczone na fotkce z BiA to zimowy 3d Karrimora Chameleon. Produkowany w Arlenie na zlecenie Karrimora w trzech kamuflazach: lesnym, zimowym i pustynnym.
LINK: http://www.pri.uk.com/
_________________ Jakby co, kieby co, kany co - To my som. J. Galica
grzechu_007 [Usunięty]
Wysłany: 23-11-2007, 22:00
z tych wszystkich kamuflaży ciekawy wydaje sie ten francuski ale czy ktoś go w ogóle widział na allegro lub na ebay-u ? Ten niemiecki jest dosyć ciekawy do tego łatwo dostępny a jego właściwości są bardzo fajne jeśli chodzi o jakość-cena, Te stare radzieckie to zwykły materiał niczym nie impregnowany jak namoknie to prześwituje tym co mamy pod spodem.
Wysłany: 24-11-2007, 13:53
Niemieckie są z bawełny (przynajmniej te na Allegro) więc wydaje mi się, że również będą "pić wodę".
Według mnie najciekawszym jest nieprezentowany tutaj wariant M/05 las-zima:
_________________ Navy.
Accelerate your life.
grzechu_007 [Usunięty]
Wysłany: 25-11-2007, 19:12
dosyć ciekawe ale gdy jest śniegu jest naprawdę mało, a nikt nie będzie nosić 2 rodzajów maskałatów. Jak jest mało śniegu na ziemi to lepiej nosić same spodnie w kamuflażu zimowym, bo na tel drzew które nie są pokryte śniegiem będziemy się efektywniej kamuflować, a gdy jest wszędzie nawalone śniegu to góra i dół. Niemieckie są bawełniane ale materiał jest impregnowany.
Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 404 Skąd: Tarnów, Małopolska
Wysłany: 25-11-2007, 21:58
A propos tego CADPATa... mnie się wydaje, że to raczej MARPAT. Przesłanki:
nadupniki IIFS w woodlandzie;
pokrowce hełmów w MARPAT`cie leśnym;
sporo stuffu w kojocie.
Nie bijcie, ale według mnie, to Korpus...
[ Dodano: 30-11-2007, 20:26 ]
Brak możliwości edycji - trudno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum