Chciałem zapytać się osób będących lepiej zorientowanym w temacie niż ja:
Jakie są sposoby na tropienie wrogiego patrolu? Na co należy zwrócić szczególną uwagę, i ogólnie wszystkie przydatne informacje na ten temat
Informacje podstawowe, typu zwracać uwagę na połamane gałązki, ślady na trawie i odbite podeszwy od butów w błocie znam, ale to stanowczo za mało żeby być dobrym w tropieniu. Na internecie jest kilka mniej lub bardziej szczegółowych tematów na temat unikania tropienia, nie ma natomiast publikacji dotyczących samego tropienia, stąd moje pytanie.
Zawęź trochę temat , zadałeś mocno ogólne pytanie - jaki patrol, w jakich warunkach itd.
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Ok, ale jaki jest Wasz cel?
Zasadzka na npla?
Rozpoznanie/zajęcie czegoś?
Co ma robić druga strona - jakie są jej siły/zamiary?
Jak już znasz odpowiedź na te pytania bierzesz mapę i analizujesz teren pod kątem obecności/aktywności npla. Jak to ma być rozgrywka asg i jest taka opcja - obejrzyj teren osobiście.
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: Polska
Wysłany: 02-05-2011, 18:23
tropić wroga na wrogim terenie to można tylko w ASG
W przeciwnym razie jest to rozpoznanie i prowadzenie patrolu ze wszystkimi jego elementami (ubezpieczeniem, tempem itp)
Cytat:
Wiadomo tylko, że w terenie w którym będziemy się poruszać przez najbliższe 24 godziny istnieje bardzo realna szansa trafienia na wrogi patrol.
to jak ty chcesz tropić jeżeli sam możesz stać się zwierzyną ? Jak będziesz tropił przy możliwości zasadzki ?
Nie wiem jaka jest idea tego postu bo dla mnie to bzdura. Co chcesz żebyśmy ci napisali ? że jak mech jest odgarnięty to ktoś po nim szedł ? skoro znasz publikacje jak uniknąć tropienia to odwróć te zasady i masz jak tropić i na co zwracać uwagę.
Wysłany: 02-05-2011, 19:08
Witam
Sciągnąłem sobie publikacje o której pisaliście - dziękuje bardzo za dobry trop.
Cytat:
Co chcesz żebyśmy ci napisali ? że jak mech jest odgarnięty to ktoś po nim szedł ?
Włąsnie tego typu odpowiedzi oczekiwałem, tylko z większą ilością przykładów bo włąsnie tego typu przykłady opisane są w manualu który mi podpowiedzieliście.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum