Wysłany: 12-04-2009, 16:55
Bardzo możliwe ale ja nigdy browara nie lałem do Camela. Apozatym problem w tym moim termobaku sieknie nie sam kabel tylko złączka ciśnieniowa. Jest nowy wiec nie będe go podcinał
Dodano: 12-04-2009, 17:11
Druga kwestia poruczniku to kwestia zastosowania Camelbaka. Jezeli robi tylko za pojemnik na przyjemnosci w miescie a nie zalezy od czystosci wody twoje zdrowia na zadupiu 100 km od najblizszej wiochy to robi sie z tego zastosowania duza róznica
Dodano: 12-04-2009, 17:26
Dosć istotne jest też własciw dobór sprzetu do samego camela zeby po prostu nie przeszkadzał. Wydaje mi sie ze wygoda uzytkowania w przypadku operowania do 36 h jest wieksza jezeli ma sie Camela na plecach przyczepione w pokrowcu do kamizelki. W przypadku dłuzszego operowania konieczne staje sie noszenie wiekszej ilosci zarcia i innych składów dobrego, w plecaku wiec najwygodniej nosi sie podstawowy sprzet na szelkach acamele wewnątrz lub po bokach plecaka. chyba ze ktos moze sobie pozwolic na orginalne plecaki Camelbak
Cóż, ze złączką nie miałem nigdy problemów ani w pierwszym ani w drugim moim camelu.
Kwestia zastosowania. Owszem, nigdy nie stosowałem camela w Iraku czy w dżungli Ameryki Południowej na wojnie. Camela używam na co dzień w mieście i na wypadach turystycznych bądź militarnych, trwających zazwyczaj 3 dni, w porywach do tygodnia. Sraczki jak do tej pory nie dostałem, o groźniejszych przypadłościach nie wspominając.
Co do rodzaju camelbaka.
Do tej pory używałem Thermobaka 2l, potem thermobaka 3l. Kilka dni temu zamieniłem pokrowiec na model Ambush - żeby spokojnie wziąć go do miasta albo na rower i mieś kilka litrów przestrzeni "ładunkowej" na drobiazgi. Ale fakt, do "działań" camel zazwyczaj wędrował do środka plecaka 25l, czasem na jego bok, czasem na bok dużego plecaka 75l. Wiadomo - sprzet zawsze trzeba sobie dobrać do konkretnej sytuacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum