Witam interesuje mnie wyposażenie medyczne IZP-L (Indywidualnego Zestawu Profilaktyczno-Leczniczego) używanego przez Polskich żołnierzy na misji PKW Liban.
[ Dodano: 10-05-2011, 20:58 ]
Ważne proszę o pomoc
Pomógł: 3 razy Wiek: 29 Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 17 Skąd: z betonowego lasu
Wysłany: 22-05-2011, 12:33
witam
jezeli nadal potrzebujesz te info to moge Ci podac co sie znajduje w tej torbie na frytki w zestawie dla KFOR - EUFOR.znajomek twierdzi ze niewiele sie rozni od UNIFIL ( liban ) ale nie pamieta czego nie dawali.
pozdrawiam
Wysłany: 25-05-2011, 19:56
Ogólnie wyżej wymienianą torbę posiadam i chciałem po prostu zrekonstruować kompletne wyposażenie tej torby, choćby dlatego ze wiąże swoją przyszłość jako ratownik medyczny, bądz sanitariusz w wojsku.
Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 06 Lip 2008 Posty: 51 Skąd: z Kraju
Wysłany: 25-05-2011, 20:30
27PU napisał/a:
Ogólnie wyżej wymienianą torbę posiadam i chciałem po prostu zrekonstruować kompletne wyposażenie tej torby, choćby dlatego ze wiąże swoją przyszłość jako ratownik medyczny, bądz sanitariusz w wojsku.
A Ty, to tak, na poważnie?
_________________ "To nie z powodu trudności brak nam odwagi.
To trudności pojawiają się, gdy nam jej brak."
Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Gru 2004 Posty: 250 Skąd: Południe
Wysłany: 25-05-2011, 21:25
W tej torbie nie ma nic takiego co byłoby "fajne" lub "niezastąpione". Jakieś kremy do rąk, kremy do opalania, woda utleniona w żelu, taka sama jodyna, daktarin, pompka aspiwenin itp. Ja połowę rzeczy nawet nie zabierałem. Jak poczekasz kilka dni to wypiszę Ci cały skład.
Wysłany: 26-05-2011, 22:00
27PU napisał/a:
Jako ratownik medyczny będziesz potrzebował innych rzeczy. Z tego co widzę to w tym zestawie większość to kosmetyki- profilaktycznie dobre dla 1 żołnierza, ale ratownikowi medycznemu praktycznie zupełnie nieprzydatne.
Skoro taki zestaw jest na wyposażeniu każdego żołnierza moim zdaniem mija się z celem kupowanie takowego i zabierania go ze sobą. Myślę, że są ważniejsze rzeczy do nabycia, których w tych zestawach nie ma
Wysłany: 29-05-2011, 21:15
Serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
[ Dodano: 29-05-2011, 21:43 ]
Przepraszam ze zawracam jeszcze głowę ale czy ktoś zna może producentów tych środków? Ponieważ nie wszystkie środki mają wpisane producentów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum