Wiek: 28 Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 5 Skąd: na kierunkach
Wysłany: 10-08-2008, 13:42
Naprawdę zabawne...Panowie, którzy słyszeli coś, rozmawiali z kimś tam, czytali gdzieś tam starają się usilnie udowodnić, że wiedzą więcej i lepiej niż osoba bezpośrednio zaangażowana w proces wydawania sprzętu o którym mowa.
Za PKW IRAK nie wypowiadam się, gdyż nie znam ich "tabel należności" Ale w kwestii "Afganu" Pan Buencke ma całkowitą rację. A wiem to, ponieważ, tak jak Pan Buencke, osobiście w wydawałem wspomniany sprzęt dla "swoich" żołnierzy. MATa dostał każdy bez wyjątku, podobnie jak inne gadżety, a wszystko za podpisem.
Prawdopodobne jest też, że żołnierze nie do końca wiedzieli co dostają. Niewielu miało okazję wcześniej zobaczyć MATa. Niewielu też interesowało się tym, co właśnie chowają do kieszeni.
Wracając do zasadniczego tematu. Opinie żołnierzy, którzy "pobawili" się MATem są negatywne.
Pozdrawiam
_________________ "Pojedźcie tam i udawajcie śmigłowiec"- Polish Army strong!
Jak zwykle znalazł się jedyny znawca tematu. Tak się składa że ludzie z którymi rozmawiałem znajją się troche na temacie.
Po drugie masz super argument. Wypowiadam sie bo nie znam sie na temacie- ty jako wydający cos wg rozdzielnika jestes jedynym specjalista- zabawne
Czy każdy nowy musi gadać z ludzmi z pozycji "ja wiem bo jestem...", naucz sie dyskutować a nie obrażać juz na poczatku dyskusji.
A teraz czysto po ludzku rada dla każdego nowego: Jestes tu nowy wiec kur... nie zakładaj że na tym forum siedzą sami idioci którzy na niczym się nieznają! Chcesz błysnąć że jestes super gaciowym to zapraszam na jakies formum ASG (tak to było celowe i ukierunkowane w ciebie)- na mnie nie robi to żadnego wrażenia
Wysłany: 10-08-2008, 17:52
Szanowny Panie Koala, nie do końca jestem przekonany czy pije Pan do mnie. Zacznę od końca. Nikt tu nie zakłada, że rozmawia z idiotami...skąd taki wniosek nie wiem. Zdecydowanie nie kreuję się tutaj na specjalistę a raczej na naocznego, zaangażowanego świadka. Ale jeśli relacja kolegów jest dla Pana bardziej wiarygodna, niż to co piszę ja i Pan Buencke, to już Pana własna sprawa.
Pozdrawiam
Właśnie o to chodzi o normalna dyskusje, ja nie zakładam że to co piszecie to nie prawda. Ale uszanujcie tez te informacje które ja posiadam.
Dlatego argument w sytlu "ze na tym forum wypowiadja się ludzi którzy nie wiedza....:-jest bardzo marny.
Tym bardziej że nie pisze jak dzieciak zafascynowany wojskiem tylko pisze że gadałem z chłopakami osobiście. Nie wiem czym spowodowana jest ta rozbirznosc w kwestii MAT-ow byc moze jakas pomylka
Wysłany: 10-08-2008, 20:33
Rozbieżności mogą być wynikiem tego, o czym pisał Buencke i ja. W WP bardzo niepoważnie podchodzi się do szkolenia medycznego jako całości. Sprzęt, o którym piszemy naprawdę wielu żołnierzy widziało tylko raz na pokazie i nie byli to wszyscy żołnierze otrzymujący go potem przed wylotem. Ponad to polski żołnierz otrzymywał te opaski i resztę gadżetów na ostatnią chwilę (dosłownie). Wielu w pośpiechu upychało gdzieś ten nieznany, zapakowany w oliwkowe opakowanie sprzęt i zapominało o nim. Najważniejszy dla nich był opatrunek W i autostrzykawka z...lekiem przeciwbólowym a nie coś czego nie znają. Krótko mówiąc, naprawdę mogli nie wiedzieć co dostali.
Ewentualnośc że ci ludzie z którymi rozmawiałem nie wiedzieli co dostali odpada. Przynajmniej jeden z nich jest bardzo żywo zainteresowany medycyna pola walki pozatym posiada cywilne wykształcenie medyczne. Skłaniał bym sie że to jakis bład lub zwykłe niedopatrzenie.
O braku znajomosci sprzetu jaki sie otrzymuje w WP to juz temat na inna bajka/dyskusje, bo jak słusznie zauważył foka- jak zastosować cos, jesli nie wie sie do czego służy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum