Szukam instruktora który poprowadził by szkolenie z ratownictwa taktycznego w Łomży.
Zapewniamy zakwaterowanie, żarcie itp.
Szkolenie ma trwać 3-12h.
Wszystkich zainteresowanych którzy po prowadzili takie zajęcia zapraszam na PW oraz w tym temacie. Co do ceny itp. to się dogadamy.
Szukam instruktora który poprowadził by szkolenie z ratownictwa taktycznego w Łomży.
Zapewniamy zakwaterowanie, żarcie itp.
Szkolenie ma trwać 3-12h.
Wszystkich zainteresowanych którzy po prowadzili takie zajęcia zapraszam na PW oraz w tym temacie. Co do ceny itp. to się dogadamy.
Do 800zł/1000zł za całość.
Z naszej strony zapewniamy:
-wyżywienie
-miejsce
Możemy załatwić:
-fantoma
-wysokiej jakości ,,rany''
-komputer z projektorem
Skontaktuj się z Mirosławem Walczyk (Mongoł) on takie szkolenie organizował.Chłopaki zrobili to na strzelnicy w Piątnicy .Z tego co wiem to była pierwsza pomoc i ewakuacja pod ogniem nieźle im to podobno wyszło zużyli trochę amunicji i środków pozoracji.
Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 06 Lip 2008 Posty: 51 Skąd: z Kraju
Wysłany: 07-06-2009, 11:02
Szkolenie z medycyny taktycznej trwające jeden dzień mija się z celem... Dwa dni szkoleniowe, to minimum... Zresztą jak sobie wyobrażasz, prowadzenie takiego szkolenia przez jednego instruktora? Masz do przeszkolenia tylko 4-5 osób?
_________________ "To nie z powodu trudności brak nam odwagi.
To trudności pojawiają się, gdy nam jej brak."
Pitersgs tak jak pisze buencke: dwa dni to minimum podczas których "przerobisz" tylko część podstawową.
Mogę tylko potwierdzić że jeden instruktor jest w stanie "ogranąć" max 5 osoób, opytymalnie jest tak że na jednego instruktora "przypada" 4 osoby.
Moja firma od niedawna prowadzi takie szkolenia i np. na grupę 12 osób było 3 instruktorów plus 3 "naszych" pozorantów (wykorzystywani tylko do pozoracji)
Koszt: 900-950 zł za osobę
Wysłany: 19-12-2011, 14:16
Witam,
podejrzewam że kilku chłopaków z forum może to zainteresować. Na allegro jest pojedyncza aukcja z najlepszym PAKIETEM RATOWNICTWA TAKTYCZNEGO. BATTLE PACK
O możliwościach środka QuikClot możecie się przekonać na Youtubie wpisując jego nazwę. Pokazane jest jak prosiak został uratowany po zastosowaniu środka tamującego z powodzeniem krwotoki tętnicze. Polecam wszystkim, jest tylko jeden pakiet. Niedostępny w Polsce. Zakupiłem go od amerykanów. Cena 100zł mniejsza niż to co ja zapłaciłem.
Wiek: 27 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 133 Skąd: znienacka
Wysłany: 19-12-2011, 15:01
Tak tylko kontrolnie, QuikClot jest oczywiście w proszku, taki standardowy, archaiczny co to alianci z za oceanu już dawno uznali, że to nie jest takie cudowne i trzeba unowocześnić?
tych kilku chłopaków - jak napisałes co to wie co to to jest i moze tego potrzebowac od dawna ma to w plecaku bądz sekcyjnym badz grupowym a stawiam ze w jednym i drugim. A reszta te 400 PLN-ów woli zainwestować w lans sprzęt albo milion kulek z plastiku....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum