Witam wszystkich. Jestem studentem ratownictwa medycznego na wrocławskiej AM. W tym roku piszę pracę licencjacką na temat: RATOWNIK MEDYCZNY NA WSPÓŁCZESNYM POLU WALKI. Mam do wszystkich prośbę. Czy możecie mi podpowiedzieć jak są szkoleni paramedycy w wojsku i policji ( konkretnie potrzebuję materiałów, literatury na temat wyposażenia, roli paramedyków i sposobów działania ). Za pomoc dziękuję i postaram się odwdzięczyć.
Wysłany: 04-05-2006, 22:36
cześć pracy.
w fabryce ludzie najpierw są na kursach medycznych,a potem praktyka w szpitalach i na pogotowiu.materiały są w gestii akademi medycznej,a praktyka wśród ludzi.
może tam trzeba poszukać.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: Polska
Wysłany: 24-07-2006, 23:29
stary poruszasz trudny temat i ciężko Ci będzie pomóc. Żołnierze szkoleni są różnie. przykładowo żołnierze SASu czy GROMu po kursach medycznych mają praktyki na ostrym dyżurze czy we wspomnianym pogotowiu. Żołnierz "zwykłej" jednostki zalicza kurs 1 pomocy i w sumie na tym się kończy chyba, że chce więcej od siebie.
grzechu_007 [Usunięty]
Wysłany: 01-04-2007, 21:48
medycy z gromu maja np dyżury na warszawskim mokotowie dla lepszego oswojenia z nagłymi przypadkami oraz dlatego że ta dzielnica jest uważana za niebezpieczną. Jeden z gromowców który pracował dla Blackwater był medykiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum