UWAGA jest coś ZUPEŁNIE NOWEGO !!!!dla medyków, dla ratownictwa taktycznego, do działań w warunkach typowo przedszpitalnych kieszonkowy resuscytator micro BVM !!!!!!!!!!! gdzie ważne jest miejsce, waga i jakość udzielanej pomocy . więcej informacji jest pod linkiem : http://www.witryna.fucio.pl/user718/foto/micro BVM.pdf i filmik dostępny na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=ROD5GQNCqvU .
KONTAKT do firmy TIMAGO z Bielska- Białej, znaleźć można na ich oficjalnej stronie (http://www.timago.com, e-mail: info@timago.com).
Co jest lepsze: samodzielna maska pocket mask (serduszko) czy micro BVM, który zajmuje prawie tyle samo miejsca !? moge go zabrać wszędzie
Nie ma sklepu internetowego ale można zamówić sprzęcik e-mailem lub porozmawiać telefonicznie i wysyłają każdą ilość. Ja oceniam jakość micro BVM jako na prawde dobra.
Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 321 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 23-07-2010, 16:45
Cena? Rozumiem że kupiłeś więc możesz nasz oświecić ;) ile w usach można na necie znaleźć będzie miło jak napiszesz ile trzeba zapłacić w rodzimej walucie.
Jestem ratownikiem z PR i grupy ratownictwa zabezpieczającej imprezy masowe. Kulkami się nie "bawię " ale cenie gabaryty i jakość sprzętu, którego używam w terenie ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Posty: 659 Skąd: Warszawa
Wysłany: 26-07-2010, 15:41
I jesteś tym resuscytatorem tak zafascynowany, że robisz mu darmową reklamę na tym forum.
Doprawdy, daruj sobie już, bo i wszyscy widzą co jest grane, a Ty tylko się kompromitujesz pisząc kolejne posty. Napisałeś reklamę, wszyscy przeczytali i powinno Ci to wystarczyć.
_________________ It scares the shit out of the slopes.
Tomku, ile masz juz na tym zrobionych resuscytacji? Napisz prosze jaki to ma wydmuch, jak ta maseczka przylega (jak Ci "wchodzily" oddechy), jaka jest jakosc podlaczen i konstrukcji samego worka (ile wytrzyma). Jesli masz jakies swoje wlasne zdjecia porownujace rozmiary po rozlozeniu z "normalnym" resuscytatorem, to bedzie to bardziej informatywne niz same zachwyty.
Wszystkie moje wypowiedzi mają formę informacyjną i nie zawierają treści obraźliwych. Drogi "dublet" mam podstawy twierdzić, iż kłamiesz w celu promocji firmy, która obecnie nawet nie posiada produktu. Każda poważnie zainteresowana osoba potrafi analizować wypowiedzi i poszukiwać informacji u źródła. Nie potrzebnie nie zdrowa atmosfera.
Wysłany: 28-07-2010, 21:28
Cena to jedna sprawa. Mnie jednak interesuje zastosowanie tak jak koledzy pytali. Używasz tego gdy jeździsz w Pogo? Czy sprzęt jest jednorazowy? chodzi mi o dane producenta nie odpowiedź w stylu że "można go używać wielokrotnie".
jeśli możesz to odpowiedz na pytania zawarte w Twoim temacie, bo chyba tego można wymagać od Ciebie jako autora.
Jedno już jest pewne. Sprzęt tak jak to na zachodzie jest FOR SINGLE PATIENT...
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Posty: 659 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-07-2010, 22:01
tomek.com napisał/a:
Wszystkie moje wypowiedzi mają formę informacyjną i nie zawierają treści obraźliwych.
I otóż nie, wszystkie Twoje posty (poza ostatnim) są dość prymitywną reklamą i niczym więcej.
Dziwię się, że Admini jeszcze Cię tutaj tolerują, bo gdybym ja był tu modem, to wywaliłbym cały ten wątek w kosmos. A Ciebie tą samą drogą, ale chwilę później.
_________________ It scares the shit out of the slopes.
Wiek: 26 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 125 Skąd: znienacka
Wysłany: 29-07-2010, 08:05
Ale mace problemy, chłopak dostał worek, chciał w zamian go zareklamować, a tu wszyscy robią wielką aferę. Jak mi dadzą gratis też powiem, że firma lepsza niż Paramedyk, a worek na zdjęciach wygląda jak jakaś zabawka, za którą nie dał bym 3 zł.
A co do pytania czy 1 razowy, w tym PDFie jest napisane, że nie można go sterylizować, to chyba jasne, że 1 razowy, jak jeździcie po chłopaku jak łysej kobyle, to wysilcie się i zobaczcie poza filmem na YT też drugi link.
A ja chciałbym zaproponować wdrożenie w tym wątku zasady, że wypowiada się in meritum albo w ogóle. Na zwycięzców czeka atrakcyjna wycieczka pociągiem retro, na Kołymę. OK?
BVM jest resuscytatorem jednorazowym
ma on głownie zastoswanie w sytuacji kiedy nie mamy zbytnio miejsca w plecaku i zależy nam na wadze i wielkosci - jest to odpowiednik np. worka Cyklon NARa. a koniecznie chcemy mieś worek ambu zamiast np. maseczki do resuscytacji. Tak więc głównie do zastosowań tzw. taktycznych. Co do jakości wykonania i użytych materiałów uważam że w skali 5 stopniowej, dałbym 4.
W pogotowiu raczej nie ma zastosowania ze wzgledu na cenę
Co do pana Tomka to dajcie chłopakowi spokój - chcial zareklamować produkt bo jest przedstawicielem handlowym firmy TIMAGO (informacja sprawdzona w TIMAGO) i to zrobił. Czy mu się udało czy nie to już inna sprawa
Wysłany: 17-08-2010, 22:02
może cło dojszło...
paramedyk [Usunięty]
Wysłany: 17-08-2010, 22:29
solidsnake napisał/a:
paramedyk napisał/a:
Do kupienia w sklepie Paramedyk za dosłownie 2-3 tyg.!!!
ale mozna już zamawiać
cena: 139 zł
Miało być 139, jest 190zł....
dublet napisał/a:
w sklepie paramedyk połowie taniej!!!
A miało być o połowę taniej niż w TIMAGO a wyszło tyle samo...
w pierwotnej wycenie nie uwzględniłem jedego kosztu i troche sie pośpieszyłem - przepraszam
solidsnake - jeżeli zdecydujesz się na zakup, to sprzedam ci BVM za 139zł (plus koszty wysyłki), jakby co to powołaj się na ten post. Trzeba jakoś wyjść z tego z twarzą
Jeżeli chodzi o porównanie cen - to w paramedyku jest taniej, gwarantuje to!
Jeszcze raz przepraszam wszystkich za zbyt pochopne podanie pierwszej ceny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum