Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 632 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 12-08-2010, 22:30
Hoplita napisał/a:
Tak z ciekawości... czemu gówno? Co dolega tej stazie?
Przede wszystkim to linka która odpowiada z zaciśnięcie tętnicy jest za cienka i może spowodować zmiażdżenie tętnicy co skutkuje w efekcie amputację powyżej miejsca założenia stazy.
Tak jak na rękę to jeszcze może wytrzyma system mocowania tak na nodze raczej podejrzewam że jest duże prawdopodobieństwo iż nie wytrzyma rzep który jest tam zastosowany.
Generalnie wygląda ona jak by Pan Zdzisio stworzył ją w domu. I jeszcze jak na taki produkt cena jest dosyć spora.
_________________ if the force does not mean we pass the argument to the argument of force
Jacek ma rację.Cienki sznureczek wygląda jak był by stworzony do poglębienia urazu.A co do pojęcia firmy Emermed na temat ratownictwa taktycznego to aż żal się wypowiadać.
Mam pytanie czy ktoś używał tego a jeśli tak to jak się sprawdza takowy sprzęt:
SWAT
Ja "używałem" fajnie robi robotę, jako staza przy okazji można jej użyć do wielu innych rzeczy no i jest stosunkowo tania w porównaiu do np. CAT i SOFta. Myślę że na warunki krajowe- dla służb działających w kraju jest ok
Dodam tylko od siebie, ze uzywalem tej tytulowej stazy podczas szkolenia i zepsula sie po doslownie kilku zalozeniach.
Cienki sznureczek nie jest problemem, problemem jest pret, ktory jest z gownianego plastiku, pusty w srodku i jak ktos to w stresie zakreci to to peknie - tak jak moja. Poszla doslownie po kilku treningowych (czyli bez zakrecania na maksa) aplikacjach.
Wyslalem dokladny opis i zdjecia do sklepu (nie w ramach reklamacji, ale zeby przestrzec), ale jak widze ciagle tym handluja.
Tez myslalem, ze to dobra alternatywa, ale niestety, nie. Jesli to ma byc staza taktyczna to lepiej zostac przy sprawdzonych rozwiazaniach, jesli ma to byc tania opaska zaciskowa to ja osobiscie jestem zwolennikiem starej, polskiej wojskowej parcianej (tej z drewnianym precikiem). Zajmuje malo miejsca, mozna ja calkiem szybko zalozyc i robote robi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum