Wysłany: 16-05-2010, 14:03 Apteczka zrywana
Witam :-)
Poszukuję dobrej apteczki zrywanej :-) Apteczka będzie użyta do BLS i BTLS, więc leki i ciezki sprzęt ratowniczy odpada :-) Planuję nosić apteczkę na panelu udowym [kamizelki nie noszę, a odczepianie od pasa bywa uciążliwe]
Liczy się dla mnie: jakość wykonania, stabilny sposób mocowania, ładowność apteczki
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-05-2010, 14:37
Weź pod uwagę jeszcze apteczkę z CROM www.cromnet.pl - o ile pamiętam tam to rozwiązanie debiutowało na polskim rynku po tym jak przywieźliśmy pierwowzór ATSa.
Co do IKMZ - mogę Ci jedynie pomóc podrzucając zdjęcia Nie miałem możliwości testowania tej apteczki na 'bojowo' ;)
Trzeba jednak przyznać, że jest wykonana całkiem sympatycznie, choć osobiście zainteresowałbym się na Twoim miejscu albo nad Cromową o której wspominał Catch, albo nad takim wynalazkiem: http://mtgear.pl/97
[Słyszałeś kiedyś o podziale na akapity?]
Ostatnio zmieniony przez Foka 16-05-2010, 17:55, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 16-05-2010, 17:58
Arafat napisał/a:
Trzeba jednak przyznać, że jest wykonana całkiem sympatycznie, choć osobiście zainteresowałbym się na Twoim miejscu albo nad Cromową o której wspominał Catch, albo nad takim wynalazkiem: http://mtgear.pl/97
A dlaczego Cromową? Co w niej lepszego? :-)
Jak oceniasz Codure z MIWO? Bo nigdzie nie mają napisane jakiej używają a na maile odpisują wieki
Co do FastMED to ciekawa rzecz, szkoda tylko, że dostępna jedynie w firmowym kolorze
Interesuje mnie czarna
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 690 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 16-05-2010, 18:08 Re: Apteczka zrywana
solidsnake napisał/a:
Witam :-)
Poszukuję dobrej apteczki zrywanej :-) Apteczka będzie użyta do BLS i BTLS, więc leki i ciezki sprzęt ratowniczy odpada :-) Planuję nosić apteczkę na panelu udowym [kamizelki nie noszę, a odczepianie od pasa bywa uciążliwe]
Liczy się dla mnie: jakość wykonania, stabilny sposób mocowania, ładowność apteczki
Ma już ktoś może jakieś doświadczenie z apteczkami zrywanymi? Jakie możecie polecić?
Ile Wam wchodzi do takiej apteczki? :-)
Ciężko ci będzie pogodzić sprzęt do BLS-u i BTLS-u sprzęt się bardzo różni przede wszystkim ilością posiadanego sprzętu.
Polecił bym Ci sprzęt który proponował Catch 22, osobiście używam sprzętu firmy Crom i jestem bardzo zadowolony.
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-05-2010, 19:02
Powiem tak - CROM jest moim zdaniem najstaranniej i najbardziej estetycznie szyjącą firmą (choć w sumie to manufaktura) na naszym rynku, zwłaszcza że możesz sobie zamówić custom jeśli możesz trochę poczekać. MTG jest teź ok, zwłaszcza że rozwiązanie zapinania apteczki jest inne niż u reszty - tzn część zrywalna nie jest na rzepie, ale chłopaki młode, bez zasobów więc szyją z tego co mają. MIWO/P się wyrabia - ale niestety popełnia często drobne błędy - jak choćby przy mocowaniu bazy na PALS. Apteczka Iwo-Hestu w wersji którą ją znam nie ma zewnętrznego zabezpieczenia tylko rzep i napy od spodu - a to zbyt mało.
Polecam MIWO naprawdę warto sam używam choć Cromnet też robi dobre wrażenie w szczególności jakością wykonania.
paramedyk [Usunięty]
Wysłany: 17-05-2010, 09:16
Widziałem wszytskie trzy IPMedy (tak tak po polsku nazywa się to IPMed - Indywidualny Pakiet Medyczny) i jeżeli chodzi o jakość wykonania i uzyte matariały to według mnie kolejność jest taka:
1. Currahee - sklep Paramedyk http://paramedyk.sklep.pl...wana-p-464.html
2. Crom
3. Miwo
Wysłany: 27-05-2010, 12:09
Długo się zastanawiałem jaką apteczkę wybrać.
Skończyło się na Miwo Praszka ale w niestandardowym rozmiarze. Ich mała apteczka zrywana była za mała, duża za duża do noszenia na udzie. Okazało się, że nie ma najmniejszego problemu żeby uszyli coś pośrodku (19x16x8cm). Dodatkowo za opłatą 30zł doszyli do panelu nośnego 3 pasy, dzięki któremu można go nosić bezpośrednio na udzie. WYSZŁO COŚ TAKIEGO.
paramedyk [Usunięty]
Wysłany: 27-05-2010, 12:13
jak możesz to zrób jeszcze zdjęcia wnętrza tej apteczzki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum