Piękny film. Otwierający oczy. Polecam wszystkim dzieciakom co biegają w marpacie picantinny eotech ACU redpoint na kontrakcie z gearboxem Tokyo Marui...
Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2005 Posty: 147 Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-09-2006, 23:33
Rash napisał/a:
Piękny film. Otwierający oczy. Polecam wszystkim dzieciakom co biegają w marpacie picantinny eotech ACU redpoint na kontrakcie z gearboxem Tokyo Marui...
nie zapominaj z czym Ty biegasz Rash. ;)
Co chciał powiedzieć autor filmu? ...chyba nie tylko uświadamiać tych co, biegają z jakimiś cudami, kórych nazw nawet nie jestem w stanie powtórzyć (wybaczcie prosze brak wiedzy w tej dziedzinie :->); mój wąski jakże umysł zaakceptował to jako dobry dokument przedstawiający także II stronę świata żołnierza. Nie wyszscy wracają szczęśliwie do domu , nie wszyscy zdrowi cali. Poza tym dobry materiał do uzupełnienia wiedzy na Warsztaty Medyczne
_________________ Najbardziej do działania mobilizuje mnie, gdy inni nie wierzą, że osiagnę swój cel
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: Polska
Wysłany: 09-11-2006, 15:22
Cytat:
mój wąski jakże umysł zaakceptował to jako dobry dokument przedstawiający także II stronę świata żołnierza. Nie wyszscy wracają szczęśliwie do domu , nie wszyscy zdrowi cali
Nie przesadzaj ! A jaka jest pierwsza strona? ? Takie rzeczy trzeba Ci usiwadamiać ? Każdy z nas wie na czym to polega i jak to wygląda a taki film jest po prostu kolejnym show w stylu jak to źle jest naszym chłopcom w iraku. Boże na ile niebezpieczeństw są narażeni żołnierze. Codziennie wybucha po kilkanaście IED, do tego strzały i wypadki. To jest wojna.
Jedyne co można podziwiać to lekarzy że nie wymiękają i łatają te strzępy.
A swoją drogą nasi też tak obrywali. Sam znam kilku co byli ranii i znałem kilku co nie wrócili. A nasi lekarze też nie mają łatwo:
widzę wygrzebałeś temat sprzed dwóch miesięcy, żeby się znów mnie czepić
[quote="broken_arrow"]
Cytat:
mój wąski jakże umysł zaakceptował to jako dobry dokument przedstawiający także II stronę świata żołnierza. Nie wyszscy wracają szczęśliwie do domu , nie wszyscy zdrowi cali
I na logikę- wracają do domu, cali lub bez większego fizycznego szwanku ....
Dzięki za uświadomienie, od razu czujęs ie lepiej ;> To , że mając możliwość odpowiedzi na temat(ponoć wolny kraj ) , przedstawiłam opinię na ten temat, z innej także perspektywy.
"Lekarze nie wymiękają"- to ich zawód...ba obowiązek "nie wymiękać". Nie poraz pierwszy widzą takie sceny na oczy (typu wrzucona przez Ciebie, "orgishowa" fota...czy film z tematu).
Taki jestes przekonany, że to nic nadzwyczajnego, standard, a sam piszesz "Też nie mają łatwo" ...
_________________ Najbardziej do działania mobilizuje mnie, gdy inni nie wierzą, że osiagnę swój cel
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: Polska
Wysłany: 10-11-2006, 09:30
Cytat:
Taki jestes przekonany, że to nic nadzwyczajnego, standard, a sam piszesz "Też nie mają łatwo" ...
Widać że krew to widziałaś na filmach albo jak rozcięłaś paluszek. Już nie mówię o rannym wyjącym z bólu żołnierzu z rozwaloną nogą. Wiedziałabyś że można wymieknąć.
A to że takie sceny są normalne na wojnie to już inna kwestia.
Co tu duzo gadac?! Wojna to nie "Czterej Pancerni". Jak ktos wybiera zawod zolnierza, to musi liczyc sie z konsekwencjami. Tak samo jak ktos wybiera zawod lekarza czy ratownika.
_________________ Have a character instead of being character.
Widać że krew to widziałaś na filmach albo jak rozcięłaś paluszek. Już nie mówię o rannym wyjącym z bólu żołnierzu z rozwaloną nogą. Wiedziałabyś że można wymieknąć.
A to że takie sceny są normalne na wojnie to już inna kwestia.
ta dobra niech CI będzie
Mdleję na widok krwi , popadam w szał jak widze pająka i siedzę w domu , żeby mnie wiatr nie zawiał. :> :> :> :> :>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum