[ Dodano: 12-12-2011, 18:02 ]
...a tak na poważnie to oglądając rejon na google earth, mam wrażenie że to jest kompleks budynków raczej na magazyny nie wyglądający... z tym że zdjęcie jest z roku 2004 więc wielokrotnie mógł się zmienić właściciel terenu
_________________ BOŻE CHROŃ MNIE OD PRZYJACIÓŁ, Z WROGAMI SAM SOBIE PORADZĘ
Tak, ale widać podwójny drut, nawet na tym zdjęciu - a tereny wokół takie trochę wojsko-podobne.
K.
[ Dodano: 12-12-2011, 18:14 ]
Na Zumi lepsze foty - skład amunicji?
moim zdaniem zbyt blisko "cywilizacji" jak na skład amunicji. Jeśli dostęp broniony jest w sposób jaki opisałeś, to raczej na prywatną posiadłość nie wygląda, optuję za terenem militarnym
_________________ BOŻE CHROŃ MNIE OD PRZYJACIÓŁ, Z WROGAMI SAM SOBIE PORADZĘ
Wysłany: 12-12-2011, 19:23
Nie mam pojęcia. Być może tam znajduję się oddział zajmujący się kopiowanie produktów SPECOPS na potrzeby armii (czytaj po obniżonych kosztach).
Z oficjalnej informacji spis tego co może tam być:
Cytat:
Zasadniczy obszar aktywności merytorycznej bazy stanowi gromadzenie, przechowywanie i dystrybucja uzbrojenia i sprzętu wojskowego, technicznych środków materiałowych ( TŚM ), lotniczych środków bojowych ( LŚB ), map i wydawnictw topograficznych, wydawnictw jawnych i niejawnych, kart i tabliczek tożsamości oraz materiałów pędnych i smarów ( MPS ) oraz sprzętu służby żywnościowej na potrzeby jednostek SP, a także wykonywanie zadań obsługowo - remontowych na korzyść Sił Powietrznych, Wojsk Lądowych i Marynarki Wojennej. Wykonuje się tutaj: remonty bieżące i średnie na potrzeby techniki naziemnej i naziemnej obsługi statków powietrznych oraz remonty główne zespołów napędowych pojazdów samochodowych. Na bazie stacji kontroli pojazdów wykonuje się diagnostykę pojazdów osobowych i ciężarowych. Cechą charakterystyczną jest wielka różnorodność działalności remontowej i naprawczej wyrażającej się liczbą ponad 100 typów urządzeń.
Pomógł: 12 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 1026 Skąd: Prusy Wschodnie
Wysłany: 12-12-2011, 21:07
Kangur napisał/a:
oki, ale dlaczego akurat tutaj mają drut pod prądem? Mniejszości etniczne tam składują?
K.
Bo to są prawdopodobnie pozostałości po Armii Czerwonej, której jednostki stacjonowały na ul. Polnej w Toruniu i tam są warsztaty bazy materiałowej. Prądu to raczej już tam nie ma, ale drut i izolatory pozostały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum