Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 26 Maj 2011 Posty: 189 Skąd: Wrocław
Wysłany: 13-09-2011, 18:18
Jak widać dziennikarze, wiedzą wszystko, najlepiej; Najlepiej znają sie na przepisach, ściganiu przestępstw, procedur etc. i jak zawsze winna jest Policja. Pod koniec filmu, ma się wrażenie, że to własnie Policja uderzyła dzielnego obywatela.
Bez komentarza
Pomógł: 12 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 1026 Skąd: Prusy Wschodnie
Wysłany: 13-09-2011, 19:30
Ale nie da się zaprzeczyć, że Policjanci niedopełnili obowiązków. Mogli być na początku w szoku, ale gdy się już otrząsnęli to powinni podjąć czynności w stosunku do napastnika. I tak od początku do końca filmu widać brak profesjonalizmu. Myślę, że dlatego, że to funkcjonariusze z konwojówki bez doświadczenia w interwencjach.
[ Dodano: 13-09-2011, 19:35 ]
Sprawca powinien zostać wylegitymowany, a poszkodowany poinformowany o przysługujących mu uprawnieniach, poniważ to przestępstwo jest ścigane na wniosek pokrzywdzonego.
Wysłany: 13-09-2011, 20:26
wkosynier napisał/a:
Jak widać dziennikarze, wiedzą wszystko, najlepiej; Najlepiej znają sie na przepisach, ściganiu przestępstw, procedur etc. i jak zawsze winna jest Policja. Pod koniec filmu, ma się wrażenie, że to własnie Policja uderzyła dzielnego obywatela.
Bez komentarza
A co według Ciebie zachowali się tak jak na policje przystało i to dziennikarze byli tymi złymi?
Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 06 Lip 2008 Posty: 51 Skąd: z Kraju
Wysłany: 13-09-2011, 20:58
wkosynier napisał/a:
Bez komentarza
Bez komentarza zostawiam Twoją wypowiedź... Dziennikarze zrobili swoje, policjanci totalnie olali sprawę, ewidentnie nie dopełnili swoich obowiązków... Należy im się napiętnowanie za brak profesjonalizmu...
_________________ "To nie z powodu trudności brak nam odwagi.
To trudności pojawiają się, gdy nam jej brak."
Wysłany: 13-09-2011, 21:55
Chorąży pięknie dopełnił, moją wypowiedź... Dziękuję Ci serdecznie; dodam tylko, że na żądanie personaliów, powinni podać nr słuzbowe.
Co do dalszych wypowiedzi, to dziennikarze: nie zrobili swojego i nie byli tymi złymi... Jednak wprowadzili za dużo zamieszani;, zirytowała mnie ich wszech wiedza, która mija się z faktycznymi przepisami, oraz że całą swoją agresję przerzucili na Policję, wręcz ich zaszczuli. Tak więc i dziennikarze zachowali się nieprofesjonalnie.
Acha i jeszcze jedno; nie pisałem, że Policjanci działali profesjonalnie, że działali jak na Policję przystało... W ogóle nie poruszałem zachowania Policjantów, a jedynie zwróciłem uwagę, na podejście dziennikarzy do tematu- czyli kompletny brak profesjonalizmu, jak zawsze u dziennikarzy w naszym kraju.
PS.
Jak widzicie cała dyskusja, zamiast o zachowaniu domniemanego ochroniarza Wałęsy, przerzuciła się na dyskusję o zachowaniu Policji...
Wysłany: 13-09-2011, 22:25
I wcale się nie dziwie. To, że jakiś człowieczek kogoś walnął jest mniej bulwersujące niż to, że obecni na miejscu funkcjonariusze policji mają to gdzieś i nie oferują żadnej pomocy w zaistniałej sytuacji.
Jednak wprowadzili za dużo zamieszani;, zirytowała mnie ich wszech wiedza, która mija się z faktycznymi przepisami, oraz że całą swoją agresję przerzucili na Policję, wręcz ich zaszczuli. Tak więc i dziennikarze zachowali się nieprofesjonalnie.
To normalne u dziennikarzy. Zawsze wiedzą lepiej i mają do wszystkiego prawo.
Wysłany: 13-09-2011, 23:05
Pamiętajmy o jednym, nie byliśmy na miejscu i nie wiemy jak wyglądała cała sytuacja... Media umiejętnie potrafią przedstawić sprawę, jak im pasuje; dlatego jestem i będę jawnym ich krytykiem... Z materiału gdzie, ktokolwiek działał w ramach swoich kompetencji, można zrobić materiał iż nie robił nic.
Dla wykonującego swoje obowiązki,można zrobić wszystko co można, w swietle prawa i przepisów; natomiast dla osoby postronnej, będzie to nic...
PS
Czy f-sze mają to gdzieś? Raczej nie. Jeśli faktycznie nie podjęli żadnych czynności, to przychylam się bardziej do wypowiedzi Chorąży, iż byli po prostu w szoku etc.
No tak, funkcjonariusze "byli w szoku i zostali zaszczuci" bo to są dzieci w wieku 7 lat i nie wiedzą jak się zachować, dobrze że im nóg nie podkładali na schodach. A najlepsze jak mylili pogoń chodząc po piętrach. Ironiczny uśmiech nie schodzi mi z ust jak tak wszyscy na raz krzyczą podczas interwencji. A wystarczyło wylegitymować sprawcę domniemanego naruszenia nietykalności lub nawet zapytać zgłaszającego :"A zna pan go?" i sprawa wyglądałaby zupełnie inaczej. Bo mniemam, że obrażenia były do dni siedmiu. Chłopina sobie nawet prześwietlenie RTG czaszki zrobił na rozciętą wargę he he. Mogę się założyć o czapkę orzechów, że poszkodowany nic nie zrobił w sprawie wniesienia powództwa cywilnego bo chciał wszystko załatwić rękoma Policji bo za darmo a tak trzeba opłaty wnieść. A teraz się żali na youtube.
Wysłany: 14-09-2011, 05:04
wkosynier napisał/a:
(...)to przychylam się bardziej do wypowiedzi Chorąży, iż byli po prostu w szoku etc.
Zakładając taką hipotezę można śmiało powiedzieć, że w takim razie nie powinni w ogóle pracować w Policji - bo skoro byli w szoku po tym jak zobaczyli uderzenie osoby trzeciej w twarz to co zrobią podczas prawdziwej sytuacji krytycznej? Zesrają się? Padną na zawał?
Daleki jestem od wierzenia we wszystko co wypisują media, nie płynę na fali krytykowana Policji, ale po tym co zobaczyłem na filmie to naprawdę uwagę trzeba skupić na tych policjantach.
Zwróćcie uwagę, że tuż po zdarzeniu przewija się kilku funkcjonariuszy policji (3?) i żaden nie reaguje W OGÓLE. W 2:30 dziennikarze zostali oddzieleni od człowieka który uderzył głównego bohatera filmu i nie ważne z jakich pobudek, ale skutkiem działania tych policjantów było umożliwienie podejrzanemu swobodnego opuszczenia miejsca zdarzenia. Dziennikarki z filmu są zbyt emocjonalne, ale nie było widać żadnej agresji z ich strony, po co zablokowano im wyjście? Konsekwentne nie podawanie danych czy w ogóle udawanie, że nie słyszy się pytań jest bardzo zabawne.
Niestety, ale przez cały filmik ci ludzie w mundurach Policji zachowują się bardziej jak prywatna ochrona Gulczyńskiego niż prawdziwi Policjanci.
Wysłany: 14-09-2011, 08:06
Chciałbym zauważyć, że widzieliśmy tylko tyle ile chcieli tego dziennikarze. Skąd wiadomo, że żaden nic nie zrobił? Policjant poza tym wpierw zbiera informacje, a później reaguje, przynajmniej w takiej sytuacji (czyli naruszenie nietykalności); a tam co? Baby krzyczą, żeby kogoś aresztować, nie wiadomo za co... Samego pokrzywdzonego jakoś na filmie nie widać, ani slychać podczas zajścia.
A czemu akurat to pytanie? Bo ono było akurat dosyć zasadne.
zasadne... każdy komisatiat, każda komenda jest niczym innym jak tylko urzędęm do którego mają prawo mieć dostęp obywatele tego kraju... więc pytanie do obywatela... kto pana-panią tu wpuścił jest bezzasadne... mam prawo wejść do każdego urzędu w tym kraju
_________________ BOŻE CHROŃ MNIE OD PRZYJACIÓŁ, Z WROGAMI SAM SOBIE PORADZĘ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum