Wysłany: 08-12-2010, 11:29 Petycja ws. polskich obozow koncentracyjnych,
Jeżeli sześć milionów obywateli Polski mogło oddać swoje życie podczas drugiej wojny światowej, to myślę, że milion Polaków może teraz złożyć swoje podpisy, aby ich w ten sposób uhonorować - podkreśla w rozmowie Alex Storożyński, prezes Fundacji Kościuszkowskiej i znany amerykański dziennikarz polskiego pochodzenia, który jest pomysłodawcą petycji.
Celem inicjatywy jest doprowadzenie do tego, by największe amerykańskie redakcje - takie jak "New York Times", "Wall Street Journal", "Washington Post" czy Associated Press - wprowadziły do tzw. Stylebooków (dziennikarskich podręczników, które określają, jak należy i jak nie należy pisać) zapis o tym, że nie wolno używać terminu "polski obóz koncentracyjny". Zamiast tego powinno się używać oficjalnie zaakceptowanej przez UNESCO
nazwy obozu Auschwitz-Birkenau, a więc "niemiecki, nazistowski obóz koncentracyjny i zagłady".
Przeciwko takim rzeczom protestowałem już wiele lat temu zabierając głos na różnych zagranicznych forach internetowych, jak zresztą wielu prawdziwie polskich użytkowników zagranicznych forów.
Dlatego odczuwam jako osobistą obrazę tutejszą wypowiedź użytkownika Świtka, że się on podpisuje pod petycją...
Dopiero co sobie skojarzyłem, skąd znam tę postać pod ksywą "Świtek".
Znam ją z Militaryphotos.com, strony którą z racji zainteresowań monitoruję od wielu lat.
Ów Świtek, na MP, zasłynął z podlizywania się właśnie tam różnym polakożercom propagującym hasła "polskich obozów koncentracyjnych". Jak żywo pamiętam teraz jego antypolskie posty, gnojenie wypowiedzi propolskich, zaciekłe zwalczanie innych użytkowników z Polski i kablowanie do moderatorów, donosy, żeby zabanować jakiegoś polskiego użytkownika, bo "jest antysemitą". Pamiętam, jak przez donosy Świtka wywalono z MP przynajmniej dwóch użytkowników z Polski, jednego nicku nie pamiętam, drugi miał cośby jak NBD. Pamiętam tego Świtka, okazuje się, że świat jest mały, co?
Ja chciałbym do tego donieść, że ów Świtek wrzucił kiedyś na mp.net zdjęcia ludzi zapalających znicze pod pomnikiem żołnierzy Armii Czerwonej; nie jestem pewien, czy sam nie uczestniczył w tym zbrodniczym procederze. Tym prowokacyjnym i antypolskim zachowaniem udowodnił swoje zdradzieckie i polakożercze intencje i rzeczywistą przynależność narodową.
_________________ "And if you want a linguistic adventure, go drinking with a Scotsman."
Przeciwko takim rzeczom protestowałem już wiele lat temu zabierając głos na różnych zagranicznych forach internetowych, jak zresztą wielu prawdziwie polskich użytkowników zagranicznych forów.
Dlatego odczuwam jako osobistą obrazę tutejszą wypowiedź użytkownika Świtka, że się on podpisuje pod petycją...
Dopiero co sobie skojarzyłem, skąd znam tę postać pod ksywą "Świtek".
Znam ją z Militaryphotos.com, strony którą z racji zainteresowań monitoruję od wielu lat.
Ów Świtek, na MP, zasłynął z podlizywania się właśnie tam różnym polakożercom propagującym hasła "polskich obozów koncentracyjnych". Jak żywo pamiętam teraz jego antypolskie posty, gnojenie wypowiedzi propolskich, zaciekłe zwalczanie innych użytkowników z Polski i kablowanie do moderatorów, donosy, żeby zabanować jakiegoś polskiego użytkownika, bo "jest antysemitą". Pamiętam, jak przez donosy Świtka wywalono z MP przynajmniej dwóch użytkowników z Polski, jednego nicku nie pamiętam, drugi miał cośby jak NBD. Pamiętam tego Świtka, okazuje się, że świat jest mały, co?
O żesz fuck.... Ja też "monitoruję" tę stronę od wielu lat, ale mnie jakoś ta jego "sława" ominęła. Może jakieś cytaty tych antypolskich wypowiedzi? A co do banowania polskich userów za "antysemityzm", to jakaś zbrodnia przeciwko Narodowi polskiemu?
... wielu prawdziwie polskich użytkowników zagranicznych forów.
Czy ktoś wydaje certyfikaty bycia "prawdziwie polskim użytkownikiem zagranicznych forów? Chętnie poznam kryteria oceny prawdziwej polskości i być może sam poddałbym się ocenie w takiej jednostce certyfikującej.
Wojciech Wachowski napisał/a:
.Dlatego odczuwam jako osobistą obrazę tutejszą wypowiedź użytkownika Świtka, że się on podpisuje pod petycją...
Uważaj co piszesz. Twoja obraza może być dla innych niesamowitym komplementem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum