Przypadkiem trafiłem na "Kandahar" produkcji rosyjskiej z tego roku. Jeszcze nie obejrzałem ale jako zdeklarowany fan wspólczesnego kina rosyjskiego uważam, że warty obejrzenia.
trailer
_________________ "Boxing is like Christmas - it's better to give then to recive." (avatar jest moj, osobisty, prywatny ze mna samym; nikogo nie udaje, pod nikogo sie nie potrzywam- na wszelki wypadek =:-) )
Spojrzenie na wojnę w Abhazii w 1992 ze strony gruzińskiej z perspektywy zwykłych postaw ludzkich. Po obejrzeniu tego filmu można zrozumieć, że cały kaukaski syf nie jest czarno-biały. Lekka, przyjemna w oglądaniu, czasami humorystyczna narracja.
Prorok - kino francuskie, sporo nagród i nominacji; treść: chłopak pnie się po szczeblach władzy w więzieniu.
Nowy film, ale puszczany raczej w niszowych kinach- typu Luna w Wwce, polecam.
_________________ "Boxing is like Christmas - it's better to give then to recive." (avatar jest moj, osobisty, prywatny ze mna samym; nikogo nie udaje, pod nikogo sie nie potrzywam- na wszelki wypadek =:-) )
Wysłany: 26-08-2010, 17:07
Nie chce robić nowego tematu, ale jeżeli ktoś sie wybiera na SALT to definitywnie nie polecam chyba, że ktoś chce zobaczyć połączenia Tom Raider-a z Tożsamością Bourne'a.
Bardzo polecam dwie pozycje... "nie do opisania" z Samuelem L. Jacksonem w roli wojskowego speca od wyciągania informacji i nieco starsza pozycja "9 kompania"
_________________ BOŻE CHROŃ MNIE OD PRZYJACIÓŁ, Z WROGAMI SAM SOBIE PORADZĘ
Wysłany: 27-08-2010, 06:32
akurat "Unthinkable" to niemożebne pierdoły, dawno głupszego filmu nie widziałem - został mi zarekomendowany jako "wiesz taki fajny film o wyciaganiu informacji z ludzi", a ujrzałem typowe hollywoodzkie ścierwo bez polotu, może z nieco większą dawką brutalności niż zawsze.
zdecydowanie nie polecam
dubel
no ale żeby nie wyjść na malkontenta - jeśli ktoś nie widział Heata ("Gorączka") to niech nadrabia zaległości czym predzej :-)
http://www.youtube.com/watch?v=lLm-CgavoYg
Ale krótko po premierze w RP to było coś. Nie pamiętam, w którym to roku, ale miałem z 17 lat, moro, brązowe opinacze, pocerowaną kostkę i pałatkę. To było coś.
_________________ „Dzisiaj coraz trudniej jest dotrzeć do pradawnej wiedzy, wielu bowiem dawnych mistrzów odeszło, a nie żyjemy już pośród dzikiej przyrody i nie musimy tak jak ongiś walczyć o przetrwanie.” Raymond Mears
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum