Zaznaczyłem oliwkowy i piaskowy, ale tylko dlatego że jestem zwolennikiem ciekawym co byś Kangur powiedział na inną propozyszyn. Coś pomiędzy piaskowym (jasnobrązowym, bejcą coś z tych deseni) połączonym z delikatną zielenią wywodzącą się od tych piaskowych (nie super zajebiście ciemno soczyście mokry Olive Drab jak ten nowy oliwkowy w ofercie Specopsa tylko super light) a wszystko po to żeby uzyskać barwę:
CROCODILE - kolor jest przekłamany nieco bo inny jest na zdjęciu u Arc'Teryx, inny w kratce na stronie Arc'Teryx obok fotografii produktu, a jeszcze inniejszy u Morona.
Coś jak te ładownice u góry. Wtopi się w otoczenie w górach w Afganistanie, w "zielonych strefach" w Afganistanie, na cztery pory roku Vivaldiego w PL też da radę spokojnie. W gujanie francuskiej też nikt przez to nie zginie.
Ten nazwałbym to balans jest nie do wyjebania. Nie za ciemne na pustynie i nie za jasne do lasu. Wiadomo, że na mieście w czymś takim sie pokazać to bynajmniej nie jest lipa. A rozwiązuje praktycznie problem Olive Drab/Olive Green i tanów wszelkich oraz wynalazków w stylu Coyote Brown. I zamiast dwóch zestawów kolorystycznych mamy jeden kryjący wszystko.
/
_________________ Co się tu dzieje, na Litość BOSKĄ!
Saga, też głosowałem za tan i oliwką, a dlatego że pewnie w takim zestawieniu kupię do użytku cywilnego, coby mi sie szybko spodnie na zadzie nie przetarly jak chłamlikon.
Ale będąc szczerym jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego sam jestem tego świadom z własnego doświadczenia. Ani do końca politolog ze mnie ani ekonomista a będę mieć dyplom z obydwu :/ Choć dla mnie to lepiej
Skoro ma to być wzór naprawdę maskujący (a nie ciamkany zgodnie z ostatnim lansem), zrobiłem pierwszy test realtree ale skoro podp. Obsługa Forum mi temat zamknęła to pozostawię to dla siebie
Jak realtree stanie się popularny to K. będzie go tłuc. Na kij ma go tłuc jak nie ma zapotrzebowania? To wbrew zdrowej logice i podstawowej ekonomii? (Choć dupny w temacie jestem to na tyle jeszcze jarze).
Jak zorganizujesz kontrakt na mundury wysmarowane fekaliami w liczbie 100 000 to mysle ze K. sam by nadzorowal rozmieszczanie plam
A co z rynkiem myśliwskim i ASG? U myśliwych RT to maksymalny lans ;) Kombinują jak się da żeby oszukać to zwierze. Co do moich testów realtree AP, na razie nie jestem pewien czy to dobre, w niektórych miejscach prawdziwa niewidka w innych wychodzi jasno. Wymaga dalszego badania...
Fajnie że są te wszystkie wzory maskujące etc, ale na koniec dnia ja musze KUPIĆ 3000 metrów NYCO i tutaj nie ma miejsca na eksperymenty ( 3000 X 55 PLN X 22% VAT = czy są jeszcze jakieś pytania?)
ALE
W tym całym szaleństwie jest metoda, mianowicie jak już ruszy produkcja, to wtedy mogę kupić materiał typu "wynalazek" np: (realtree, MARPAT, CADPAT, różowy) w ilości 2-3 belki, czyli możliwość odszywania 20-30mundurów.
Więc na przyszły rok jak się zgłosi ekipa ASG "Pechowiec Żarnowiec" i poproszą o 30sztuk w FakeTreeDigitalHunterTurboLowVisGoMax to tak, będzie to można odszyć, jeżeli tylko wskażą materiał.
A na razie pytanie dotyczy kolorów które mają być w stałęj, podstawowej ofercie, i wszystko wskazuje na to że będize to kwartet MULTICAM-WZ-TAN-OLIVE
Może nieduża firma powinna poszukać sobie jakiejś fajnej niszy? Inaczej mówiąc robić to czego inni nie mają. Po dzisiejszych testach przypomniały mi się takie kurtki dwustronne które chyba już wyginęły. Ponieważ teren często składa się z ciemnego lasu na przemian z jasnymi odkrytymi obszarami pokrytymi pożółkłą trawą, a więc świetna byłaby kurtka z jasnym wzorem po jednej stronie a ciemnym po drugiej. Do kompletu spodnie w średniej tonacji. Może to by była ciekawa propozycja dla jakichś "zielonych" specjalistów którzy nie biegają po terenie z oporządzeniu i kamizelce a raczej skradają i ukrywają się? Zarówno jak dla myśliwych. Np. stwierdziłem że realtree AP jest genialny na tych jasnych obszarach, ale tylko na nich...
Może to by była ciekawa propozycja dla jakichś "zielonych" specjalistów którzy nie biegają po terenie z oporządzeniu i kamizelce a raczej skradają i ukrywają się?
Czyli dla kogo? Dla harcerzy?
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
a na marginesie dla tych za linią wroga, zwiad, dywersja, partyzantka.. wszędzie tam gdzie już nie ma lansu ciamkanego tylko trzeba być po prostu niewidocznym
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: Polska
Wysłany: 12-12-2009, 18:24
Tym bardziej że partyzantka to raczej stary wyczochrany prochowiec i pod nim pepesza
Cytat:
a na marginesie dla tych za linią wroga, zwiad, dywersja (...)
Ale czym się różnią Ci żołnierze od innych ? Używają takich samych mundurów i też mają na sobie kamizeli i inny szpej, a nie kurtki dwustronne.
Może lepiej idąc Twoim rozumowaniem zrobić jedną stronę w kamo a drugą białą. Wszak zima też kiedyś jest nie ?
Cytat:
wszędzie tam gdzie już nie ma lansu ciamkanego tylko trzeba być po prostu niewidocznym
Predator był niewidoczny.
W takich operacjach o których "myślisz" mundur odgrywa akurat najmniejszą rolę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum