Ja nie kminie pytania. Kto to jest rekrut? Niektóre sorty przechodzą na własność po jakimś czasie, inne od razu po wydaniu. Jeszcze inne nie przechodzą... A może chodzi o ileś tam ostatnich pensji przy przejściu na emeryturę?
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 359 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 25-07-2011, 23:27
Szkoda gadać, rekrut to jest w TVN. Stary przyjmujesz się do jakieś formacji czy coś?? Napisz do jakiej to ci ludzie doradzą. Jak nie to sorki ale przekierowanie na wmasg sobie zrób.
Wszycho w temacie
Worek jutowy i kawałek sznurka jako mundur. Rozmiar uniwersalny. Dopasujesz sobie sam do siebie. Konserwa z niej pozyskujesz ostry dekiel od konserwy, który robi za nóż. Zawartość robi za przynętę na szczury bo tego zjeść się nie da. Wedle instrukcji. Ponoć ktoś tam jadł. Sandały z opony od malucha. Rozmiar uniwersalny. Występuje wersja zimowa z zimowej opony {rarytas}. Mosin i 5 naboi. Tutaj Cię zaskoczę. Możesz dostać mosina a Twój kolega naboje lub na odwrót.
Worek jutowy i kawałek sznurka jako mundur. Rozmiar uniwersalny. Dopasujesz sobie sam do siebie. Konserwa z niej pozyskujesz ostry dekiel od konserwy, który robi za nóż. Zawartość robi za przynętę na szczury bo tego zjeść się nie da. Wedle instrukcji. Ponoć ktoś tam jadł. Sandały z opony od malucha. Rozmiar uniwersalny. Występuje wersja zimowa z zimowej opony {rarytas}. Mosin i 5 naboi. Tutaj Cię zaskoczę. Możesz dostać mosina a Twój kolega naboje lub na odwrót.
Nie zapominaj, że zimowe sandały mają ocieplane paski, futrem szczura oczywiście upolowanego wcześniej.
Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 1312 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 27-07-2011, 11:03
Temat jest kretyński, ale co tam.
W IDFie, młody żołnierz dostaje takie cacka:
-3 taśmy izolacyjne
-gumki do podwijania spodni
- 3pary butów
- 3 mundury
- torbe wojskowa
-3 koszulki
-beret (na poczatku oliwkowy)
- Skarpety
- torbe na przybory do golenia
- recznik
- kurtke
- laski dostają jeszcze gaz w szpraju, chusteczki i środki higieniczne
- opatrunek osobisty
- pasek do spodni
- kłódke do szafki
- zestaw do szycia
- taką książeczkę, w której są opisane podstawowe zasady
- zatyczki do uszu
- zestaw do czyszczenia broni
Na wszystko inne, czyli pas do broni, pokrowiec na dog tagi, specjalności harcerskie, beret itp itd trzeba sobie zasłużyć.
Wysłany: 27-07-2011, 18:40
Ja się tylko zastanawiam jaką wyprawkę powinna dostać osoba rejestrująca się na SPECOPSIE. Myślę, że jakieś leki uspokajające, może gruszka bokserska do wyładowania napięcia.
Ja się tylko zastanawiam jaką wyprawkę powinna dostać osoba rejestrująca się na SPECOPSIE. Myślę, że jakieś leki uspokajające, może gruszka bokserska do wyładowania napięcia.
Wysłany: 27-07-2011, 21:54
Nie wiem dlaczego uważacie temat za debilny. Jestem na forum nowy, interesowało mnie jaka jest wyprawka żołnierza WP, a niestety nie znam nikogo kto mógłby mi powiedzieć dlatego zapytałem tutaj. Użytkownik MateuszW odpowiedział, co prawda nie o WP, ale i tak dzięki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Gru 2004 Posty: 250 Skąd: Południe
Wysłany: 28-07-2011, 09:59
Dobra... Każdy był kiedyś młody. Oddychaj.
Napisz dokładnie o co Ci chodzi. Co rozumiesz pod słowami "rekrut" i "wyprawka". Chodzi Ci o to co otrzymasz od MONu wstępując do wojska, czy o to co zatrzymywało się odchodząc z wojska po ZSW?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum