Witam jak w temacie wspomniałem interesuje mnie indywidualne wyposażenie żołnierza w stopniu kaprala z 25 Brygady Kawalerii Powietrznej z Tomaszowa Mazowieckiego. Mianowicie interesuje mnie sama podstawa typu kamizelka gogle itp, a dokładniej wzory wyposażenia, najbardziej zależy mi na tym czy obecnie do dziś jest używany w danej jednostce KBK AKMS, czy został już wyparty Berylami? BARDZO PROSZĘ O POMOC.
Wysłany: 06-10-2011, 05:33
Tak zajmuje się rekonstrukcją, wiem że nie zasługuję na noszenie bordo berety oraz naszywek ale to wszystko tylko do celów prywatno-kolekcjonerskich. Wybrałem dlatego kawalerie gdyż sam jestem w kawalerii, ale konnej a dokładniej Strzelecki Oddział Kawaleryjski ''BELINIAK" w barwach 27 Pułku Ułanów im. Króla S. Batorego z Nieświeża.
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Zapewne to , że niebawem dostępna będzie replika beryla i mając trochę kasy do wyrzucenia nie trzeba się będzie bawić w przeróbki tylko kupić ''gotowca''.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum