Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Maj 2005 Posty: 125 Skąd: Ciechanów
Wysłany: 16-02-2006, 12:34
Mam taka torbe, chociaz bez kieszeni na manierki. Wykonanie niezle, komin jak w cargo alice, nieprzemakalny. Fastexy mogly by byc troche grubsze - wygodniej bylo by je otwierac. Torba jest bardziej prostopadloscienna i sztywniejsza, niz wiekszosc nadupnikow. Generalnie sprawia calkiem dobre wrazenie, acz jako, ze posiadam ja od niedawna nie mialem okazji sprawdzic jak z trwaloscia.
ojciec [Usunięty]
Wysłany: 16-02-2006, 12:44
Ok. Dzięki. A możesz mi jeszcze opisać jak tam wygląda system mocowania, albo jak masz możliwość to wrzuć zdjęcie tyłu torby, bo w ofercie "MIWO" nie znalazłem
Torby nie mam ale mam inne rzeczy z MIWO. Mocowanie wszędzie wygląda tak samo:
W połączeniu ze sprzętem MIWO i JanySportu spisuje się świetnie, nawet cargo (a jest ono duże) noszone na udzie nie lata podczas biegu. Tylko nie wiem jak się spisuje w połączeniu z MOLLE i innymi systemami na taśmach 25mm. Przyczepić się da na pewno ale ja stabilnie to nie wiem.
A jesli chodzi o inny sprzęt z MIWO, to posiadam duży panel udowy, duże uniwersalne cargo, kaburę MUDPIL i kieszeń na radio. Skrobniętą przeze mnie recenzję tych rzeczy znajdziecie TUTAJ na forum w dziale o oporządzeniu.
_________________ Legio Patria Nostra
ojciec [Usunięty]
Wysłany: 16-02-2006, 15:04
Kieszeń na radio powiadasz? Nie orientujesz się czasem jak w ten kondonik wlezie Motorolka MT2100? Jak nie to podaj mi wymiary kieszonki- wysokość x max. szerokość.
Ja z nadupnika jestem zadowolony. Jeśli w kieszeniach na manierkę zamierzasz przenosić jakąś manierkę z kubkiem, bądź inną niż polską, to zaznacz to przy zamówieniu.
Pozdrawiam.
Chyba lepiej będzie jak Ty podasz mi wymiry tej Motorolki . Ciężko podać dokładne wymiary bo wszystko zależy od tego jak kieszeń ułożysz - czy bardziej płaską i szerszą czy może grubszą ale węższą. Ale w przybliżeniu kieszonka po wyregulowaniu na największy sensowny rozmiar ma przykładowe wymiary: 11cm szerokości, 7-5cm grubości. Od góry radio jest przytrzymywane dwoma sznurkami, które mają spory zakres regulacji. Kax wysokość radia to około 23-24cm (+ antena, które może spokojnie wystawać pomiędzy sznurkami lub obok nich). Chyba się zmieści, bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić ręcznego radia o większych, lub nawet takich samych wymiarach A kieszeń ma pełny zakres rebulacji, nie wiem czy czytałeś moją recenzję do której link zapodałem. Kiszeń składa się z czterech "płatów", każdy z nich jest obszyty rzepem. Wersja minimum jest na prawdę mała
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-02-2006, 02:03
Co do kieszeni na radyja to są w produkcji i takie na małe motorolki (talkabouty itp) i na większe radia jak Radmory itp
Jak towarzystwo wróci z urlopu to będzie obróbka-przeróbka strony i nowa oferta. I generalnie będzie większa dynamika działań z naszej strony. Gdzieś po 7 marca planujemy takie działania... O!
_________________ Jedźmy. Życie stygnie.
ojciec [Usunięty]
Wysłany: 17-02-2006, 08:52
Ok, wszystko gra i trąbi. Dzięki wszystkim za pomoc.
Czy ktoś z was nosił może tę torbę przy "Chińczyku"? Chodzi mi o to czy przy jej pełnym wypełnieniu z dwoma manierkami, po zawieszeniu na pasie biodrowym, nie zacznie ona zbytnio biegać na boki i ciągnąć pas w dół.
Pozdrawiam
Poprawiłem Ci jednego takiego byka, że łeb pęka, oraz kilka pierdółek. Piwo mi za to wisisz.
Stopczyk
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-03-2006, 11:18
Odradzam. Chestrigi to chestrigi nie róbmy z nich kamizelek. Duże cargo modułowe czy omawianą tu torbę patrolową(buttpack) - najlepiej nosić na pasie modułowym (moim zdaniem najwygodniejsza wersja), albo na pasie przypiętym do kamizelki (polecam posiadanie comfort pada).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum