Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 336 Skąd: Polska
Wysłany: 21-09-2011, 12:55 pytanie -transport lustrzanki w terenie?
Witam
Mam pytanie w czym chronicie lustrzankę, obiektywy i akcesoria podczas rozpoznania, szczególnie podczas działań na posterunku obserwacyjnym?
Zastanawiam się nad modelami a la biodrówki z oferty Lowepro z pasem biodrowym oraz klasycznym pasem przez ramię.
_________________ Dulce et decorum est pro patria mori
Torbę biodrową o której wspominasz mam-posiadam z dodatkowymi kieszeniami po bokach na obiektywy-nie pamiętam nazwy modelu,ale daje radę.
jeśli chodzi o rozpoznanie to na pewno teleobiektywy,więc do ww.torby nie każdy wejdzie jak podepnę 28-80mm to już prawie cała główna kieszeń na body plus szkło jest zajęta.Musiałbyś sprawdzić czy coś powyżej 100mm wejdzie.
Tak naprawdę to lustrzanki wytrzymają więcej niż nam się wydaje,moje często są po prostu pierd...te w plecak albo w kieszeń cargo i tak już ponad 6 lat
Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 336 Skąd: Polska
Wysłany: 21-09-2011, 20:46
Wielki dzięki Panowie za podpowiedzi.
Myślałem nad jakimś minimalistycznym pokrowcem do samego body + oddzielny na teleobiektyw wrzucony do plecaka, ewentualnie podpięty na molle. Znajomy tacha obiektyw w kieszeni Camelbaka na ich butelki. Pomysł z ,,biodrówką'' wziął się z życia że czasami trzeba się gdzieś podczołgać a wtedy sam pokrowiec z paskiem na ramię jest kłopotliwy.
Odpowiedzi na powyższe pytanie szukałem u normalnych fotografów ale nie rozumieli specyfiki ,,klimatu'' takiej fotografii, dlatego męczę temat tutaj.
Dzięki za nakierowanie na Hazarda4. Mam coś już upatrzonego:
http://zombie-zone.pl/wyp...orba-na-aparat/
_________________ Dulce et decorum est pro patria mori
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum