Ogólnie rzecz biorąc firma magnum przestała słynąć z dobrego obuwia taktycznego, raczej nie słyszałem by się to zmieniło
To samo chciałem napisać ;)
Nawet droższe modele sa teraz kiepskiej jakości ,jeżeli chcesz te buty "na wojnę"to sobie daruj.
Już lepie kup sobie jakieś STARFORCE ,cena podobna a jakość lepsza.
Słyszałem już głosy że jakością dorównują butom firmy BATES.
Lub lepiej dołożyć z 50zł i DESERT FOXY MEINDLA
Jężeli to mają być tanie buty pustynne to może jakieś od Hamerykańców
Pod koniec sierpnia zamierzam wystartować w II Biegu Morskim Komandosa w Gdyni.
Jednym z wymogów udziału w tym biegu to buty typu wojskowego lub trekingowego z cholewką minimum 8 cali.
Ponieważ nie znam się na tego typu butach chciałbym prosić o pomoc w doborze.
Trasa biegu ma około 16,5 km, głównie po terenie piaszczystym, ale również w wodzie, po wydmach itp.
Dodam tylko, że chciałbym kupić buty tylko na ten bieg, więc powinny być w miarę jak najtańsze. Dlatego myślę że kryterium cena/jakość będzie tu najważniejsze.
Mam polskie Gromy od kilku lat. Mam Batesy i Lowa. I jak lece kilometry robic to biore te polskie nibygówno bo są rewelacyjne. Naprawde wygodny but za grosze i polecam te. Choc czego bys nie założył a nie zdązysz tego rozchodzić/ułozyc do nogi to moze Ci giry załatwić wiec warto kupic wcześniej i rozdeptać. Gromy kosztują coś chyba 150 PLN- ale nie wiem dokładnie,
Własnie te tylko ja mam z dziurami na sznurowadła a tu są szlufki ale trepy te same. Naprawde polecam. Mam je z 6 lat i nic sie nie dzieje i sa naprawde wygodne.
Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 26 Maj 2011 Posty: 189 Skąd: Wrocław
Wysłany: 27-07-2011, 10:53
Zwróć uwagę na wagę buta, każdy gram się liczy...
Osobiście w/w bucików nie używałem, więc nie wiem jak z wygodą, miałem jednak jedne z pierwszych Polskich butów na gumowej podeszwie, były całe ze skóry, bardzo wygodne i lekkie, więc i czasy były rewelacyjne. Tutaj zamiast skóry mają materiał więc, powinny być jeszcze lżejsze od moich (teoria); pamiętaj jednak, tak jak powiedział przedmówca, o porządnym rozchodzeniu buta (najlepiej chodzić w nich na co dzień, przez jakiś czas- metoda lepsza niż kilkakrotne założenie buta gdzieś na bieganie czy w góry)
Gromy są dosyć dobre, sam mam takie. Są o tyle dobre, że lekkie. Butów magnum nie polecam, zwłaszcza jak do startu w biegu. Większość modeli ma metalowe wkładki, przez co są zbyt ciężkie.
A ja właśnie słyszałem odwrotne opinie o magnumach, podobno właśnie firma robi postępy i robi coraz lepsze buty.
Co racja to racja porównywać ich z maindlami i lowe się nie powinno ale podobno nowe modele robią robotę.
Ja pamiętam jeszcze czasy kiedy magnumy były szczytem lansu:) Tak czy inaczej uważam nawet te starsze modele za przyzwoite buty na warunki krajowe....dla pogotowia, patroli policji, itd....
Nie kupuj Gromów do biegania. Zero trzymania kostki i czujesz się jak byś w kaloszach biegł po parunastu kilometrach. Już lepiej magnumy, chociaż to chińskie cuś... Najfajniej to mi się widzą LOWA Zephyr do biegania. Tak na marginesie. Maraton komandosa wygrał ostatnio ktoś w Juzefach więc...
Nie kupuj Gromów do biegania. Zero trzymania kostki i czujesz się jak byś w kaloszach biegł po parunastu kilometrach. Już lepiej magnumy, chociaż to chińskie cuś... Najfajniej to mi się widzą LOWA Zephyr do biegania. Tak na marginesie. Maraton komandosa wygrał ostatnio ktoś w Juzefach więc...
Pier.ol te wszystkie opinie i załóż poczciwe "Józefy" . Jakieś 10 lat temu żołnierze - prawdopodobnie ZSW - klubu "Meta Lubliniec", podczas mistrzostw WP w maratonie we Wrocławiu, biegli w "atramentach", koszulce niebieskiej i spodenkach niebieskich krótkich specjalnych (czyli tym, co Ojczyzna dała) dystans maratonu i dawali radę. Jeżeli jesteś dobry, to i w "niwach" dasz rade zdobyć złoto (jedną Selekcję wygrał kolo w trampkach), a jak jesteś baletnicą, to ..... Bugi ma rację.
Powodzenia
PS. Warunek jest taki, że "niwy" muszą być dobrze rozchodzone/rozbiegane.
Oczywiście pół żartem, pół serio
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum