Wysłany: 08-02-2009, 16:36 Prośba o recenzje i pomoc Sprzęt Miwo Military.
Witam! Mam zamiar kupić kamizelkę taktyczną Firmy Miwo-Military Praszka waham się miedzy :
KP-12(.Tutaj link ) a KSP-12(Tutaj Link ) jest różnica między KP-12 a KSP-12 tylko 48 zł wolę więc poradzić się profesjonalistów ;) Co byście wybrali dla siebie .. ?? I jaki zestaw kieszeni do tego. Ja myślałem nad czymś takim :
1. Kamizelka modułowa KSP-12 lub KP-12
2. 2x Ładownica na 2 magazynki do AK/BERYL
3. 2x Kieszeń CARGO
4. Kieszeń na opatrunek
5. Kieszeń uniwersalna, mała
Może możecie mi coś innego doradzić .
Dzięki z góry za pomoc Pozdrawiam .
PS: To będzie moja pierwsza kamizelka modułowa i jeszcze nie mam obycia w dobieraniu kieszeni dlatego zestaw który przedstawiłem powyżej dla niektórych może okazać się nie praktyczny . Dlatego proszę o pomoc .Jeszcze raz Pozdrawiam .
wz.93 ... Właśnie z Codurą jest problem ... Dzwoniłem do Miwo lecz pani powiedział mi że nie wie czy nawet w marcu będzie ... Bo oczekują na ten materiał od początku stycznia ..
No gorzej jak się nie ma tych paru złotych więcej ;) Ale nie o tym jest temat ... Prosiłbym aby ktoś mi pomógł w doborze porządzenia , tak jak to opisałem w pierwszym poście . ;) Pozdrawiam
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-02-2009, 19:49
Zdania nie zmieniam - jak chcesz takfałkę, to MKT prawdopodobnie jest najlepsza na rynku w PL obecnie. Wolę trochę inny sprzęt, sam inaczej bym to rozwiązał, ale trzeba oddać kangurowi co kangurskie.
Jak przeżyjesz oliwkę to ładownice zamów sobie w CROMie - są to moim prywatnym zdaniem (acz nie tylko moim) najlepsze ładownice na rynku, zwłaszcza że CROM obecnie szyje na taśmach amerykańskich lub pasamonie.
A jeśli juz kupujesz - kupuj najlepsze na co cię stać.
-4 podwójne kieszenie na główną- ok, sensowny pomysł
- Kieszeń na opatrunek - wiele to sensu nie ma. Lepiej kup dobrą zrywaną apteczkę - mieszczącą kilka opatrunków i innych środków użytecznych w pierwszej pomocy.
- dobre modułowe cargo
- pas z comfortpadem do podpięcia pod kamizelkę
- nadupnik albo waistpack
- kieszenie na dym/piro/granaty
- mniejsze kieszenie utility.
Stopniowo uzupełniaj sprzęt o dalsze akcesoria które uznasz za potrzebne - worek na ozysk, torbę na maskę, pojemnik zewnętrzny na pęcherz hydracyjny.
Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 404 Skąd: Tarnów, Małopolska
Wysłany: 08-02-2009, 19:56
Plecy... jak ich nie masz (KP-12) zyskujesz lepszą wentylację, możesz nosić "rowerowy" plecak hydracyjny lub zwykły plecak.
Z plecami (KSP-12) możesz założyć moduły również z tyłu. Pytanie, czy ta opcja jest Ci potrzebna.
_________________ Stosunek do broni określa dojrzałość człowieka.
GI Jane przechodzi "Hell Week" raz w miesiącu mój brat
Ciało zanurzane w wodzie po paru minutach wyśpiewa całą prawdę.
Dzięki wielkie za pomoc ... :D Jak by komuś jeszcze coś wpadło do głowy to pisać proszę ... jutro z rana oblegam Miwo telefonami co z Cordurą wz.93 ... i daję wasze pomysły do zrealizowania .. Pozdrawiam
Szczerze mówiąc to wcześniej miałem oliwkę i teraz dla odmiany chciałem nasz wz.93
[ Dodano: 09-02-2009, 22:48 ]
No Obdzwoniłem Dzisiaj Miwo-Military ... Na cordurę czekają już od listopada .... Mieli jej tylko znikome ilości na próbę . Mają jakiś duży problem z zagranicznymi dostawcami . To tyle Pozdrawiam .
Wysłany: 15-06-2009, 07:49
moge wtracic? miwo czy to Praszka czy Lubliniec i tak robią tematy stosunkowo drogie. Poza tym po prostu nie opłaca sie wydawać koszmarnych pieniedzy na sprzet który po tygodniu tarzania sie w błocie deszczu i innych takich bedzie wygladał jak ściera do podłogi. Jezeli masz lichą sytuacje z kapustą to odpusc sobie wynalazki, kup na allegro patent pod tytułem flc woodland, i do tego jakie tam chcesz ładownice od Kangura, który akurat Cordure w wz ma, albo z cromu, chyba ze wolisz czekac do grudnia czy kiedy to mają dostac. Jezeli kamizela ma być uniwersalna to zacznij od taiego pakietu, a przy kazdym plecaku zda egzamin
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum