Witam.
Z kolegą próbowaliśmy dojść do tego co jest lepsze, onuc czy też zwykła wełniana skarpeta ( czy którakolwiek inna) Oczywiście chodzi nam o sytuację bojową (gdzie nie mam doświadczenia) czy też inne wyjścia w teren, dłuższe niż jakieś w przypadku asg lub innych gier tego typu. Moim zdaniem lepsza jest skarpeta.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Onuca z tej znanej każdemu strony www nabyłem swoją wiedzę na temat onucy.
Moim zdaniem jest to lekki bez sens, nawet na wiki piszą że powoduje ona otarcia, jeśli w terenie nabawimy się ich zbyt wielu, zmniejsza to nasza mobilność i ogółem "wypadamy z gry"
Onuca jest trudniejsza w zakładaniu, przy sytuacji gdy musimy szybko założyć buta, taka szmatka to tylko utrudnienie, a coś na nogach musimy mieć prócz butów.
Jakie jest wasze zdanie, co jest lepsze, jakie macie doświadczenia z onucą ??
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Zapomniałeś że tu funkcjonuje jeszcze alternatywna rzeczywistość, w której szczytem lansu jest Mosin z bagnetem, Stieczkin w szelestce, a Stalingrad chyba wciąż płonie
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Boję się eksperymentować z onucą nawet kilka godzin w terenie, kolega z którym rozmawiałem na temat testował dziś onucę, jak złapię z nim kontakt napisze co on o tym sądzi, ale osobiści wolę smród skarpet
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum