To nie jest ani Janysport ani MIWO.
Informacja pochodzi z forum grom.mil.pl
"Jest to kamizelka zintegrowana z wkładami balistycznymi. Posiada naszyte na całej powierzchni taśmy modułowe w systemie modułowym zgodnym ze standardem PALS. Jednostka kilka modeli tych kamizelek. Cześć z nich posiada system szybkiego wypięcia umożliwiający szybki zrzut kamizelki w sytuacjach krytycznych. W zestawie do kamizelek jest zestaw kieszeni i ładownic. Jednostka używa ich od czasu misji w Iraku.
Producent nie chcę by ta informacja była podana do ogólnej wiadomości. Kto siedzi w temacie, to wie."
Nie, to jest kamizelka Patern 58 przed przeróbka z 1943 jak Sturmgewehry weszły na wyposażenie spadochroniaży szwajcarskich - a czy to sa kupczaki? Bo chyba jeden to miał folder benchmade, a okulary to napewno ESS - ide podkrecic sobie sprężynke w Tokjo Maruje MP5RISv34/B z kolba od Vector Arms bo mi sie włosy na dupie zjeżyły jak czytam te dewagacje.
Pomógł: 23 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Cze 2005 Posty: 476 Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-06-2006, 16:10
Szwajcarzy mieli Sturmgewehry już w 1943 roku? Nie wiedziałem. Ale by się zgadzało, bo lubawa wzorowała swoją kamizelkę na Izraelskim paternie 58 (powstałym w diasporze Missouri, podstępnie skopiowana później przez Afrykanerów z RPA).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum